Van okom félni hogy másé lesz a telek?
Figyelt kérdés
Nagymamám ingatlanát én öröklöm.De egyik rokona fákkal ültette be a kertet nem nagyon jár gondozni őket csak leszedi a termést. Ilyenkor él az elbirtoklás joga?2018. ápr. 18. 21:24
2/6 A kérdező kommentje:
Igazából már a nevemen van az ingatlan.A mamámnak haszonélvezeti joga van.
2018. ápr. 18. 22:16
3/6 anonim válasza:
Az elbirtoklás joga mindig él, de nálunk elég kemény feltételei vannak az elbirtoklásnak. 15 év megszakítás nélküli birtoklás, sjátként történő gondozás, stb.
A szüret önmagában kevés lesz..
4/6 anonim válasza:
Én 7úgy tudom 2014-től tíz év, ezalatt bizonyítani kell hogy a területet senki nem gondozta, tulajdonost nem is látták még a környéken se, és az elbirtokló a területet úgy gondozta, ápolta mintha a sajátja lenne. Itt semmi ilyen nincs.
5/6 anonim válasza:
Hát ha itt kérded, akkor van okod félni. Nem a törvények miatt, hanem a gyámolatlanság miatt.
Ha szükséged van a telekre, használd. Van szád, beszéld meg a rokonoddal, esetleg add neki bérbe. Ha pedig terveid vannak a telekkel, hajtsd végre.
6/6 A kérdező kommentje:
Rendben , köszönöm a válaszokat!
2018. ápr. 19. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!