Gyermekbántalmazás?
Tényleg igaz, hogy pár éve hoztak egy olyan törvényt, hogy a
gyermekbántalmazás, mint bűncselekmény soha nem évül el?
Ha igen, ez a régi, több évtizeddel ezelőtti esetekre is vonatkozik?
Megfelelő szakemberek (pszichológus/pszichiáter) segítségével feltárhatóak a gyerekkori traumák, plusz bizonyithatóak az ebből eredő mentális betegségek.
Csak azért jutott ez eszembe, mert a bántalmazó most szülőtartással fenyeget engem.
"Minden törvény csak az érvénybelépésétől hatályos, visszamenőleg nem."
Ez nem igaz!
"Magyarország kormánya 2010-es hivatalba lépését követően több alkalommal visszamenőleges hatályú törvénykezést alkalmazott"
2-es vagyok,
azt valóban lehagytam, hogy "kivéve, amiket visszamenőleges hatállyal hoztak meg.
És azért hagytam le, mert ez a te esetedre nem vonatkozik, konkrétan a bizonyíthatatlansága okán.
Ettől függetlenül, legyen szerencséd!
Ne keverd a szezont a fazonnal.
Amire a Kérdező akar hivatkozni és a bántalmazó pedofil két különböző büntetési kategória.
Én készséggel elhiszem a Kérdezőnek, hogy őt megnyomorították a szülei, de hogy bizonyítja?
Vannak látleletei, gyámhatósági jegyzőkönyvei, rendőrségi közbelépések a szomszédok kezdeményezésére, vannak tanárok, szomszédok, akik tanúsítják?
Mert ehhez ezek kellenének, bemondásra nem megy.
Ha ez nem lenne bizonyításhoz kötött, akkor minden "gyerek" aki életében kapott két taslit, mert 10 évesen a pajtában dohányzott, megvádolhatná a szüleit gyermekbántalmazással.
Én nem vagyok a Kérdező ellendrukkere, mert nem ismerem se őt, se a szüleit, de nem kellene őt hiú ábrándokban ringatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!