Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ez fenyegetésnek/zaklatásnak...

Ez fenyegetésnek/zaklatásnak számít?

Figyelt kérdés

Alapítottam egy civil társaságot még régebben a barátommal közérdekű célból (lényegében egy szociológus közösséget, ahol azzal foglalkozunk, hogy megkérdezzük a diákokat, tanárokat, szülőket stb., hogy mit hiányolnak az iskoláikból, és ebből vonjuk le a következtetéseinket és megoldási javaslatainkat).

A szervezet kicsit nagyobb lett és több segítője lett, de az egyik ilyen segítőt a közösségbomlasztó viselkedése miatt kizártuk, egyszerűen kezelhetetlen volt. Még az alapításkor írtunk egy belső szabályzatot, hogy kinek mit kéne csinálni, hogyan kéne eljárni stb.

A kizárt illető most perrel fenyegetőzik, elmondása szerint nem a belső szabályzat elvei szerint született a kizárási döntés.

A perrel való fenyegetés, valódi fenyegetés? És változtat ezen az utóbbin, ha a médiának való kiteregetéssel is fenyegetőzött "csakmert" alapon?

Nem kötöttünk vele szerződést, a civil társaságok nem is jogi személyiségek, a bíró ítélkezhet egy belső viszály miatti kizárás ügyében?

2018. ápr. 13. 13:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezt nem is értem, mégis mit akarna elérni a feljelentéssel és hogyan? Úgy elhajtják a feljelentésével, hogy csak úgy zúg.
2018. ápr. 13. 16:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Azt mondja, hogy az egyenlő bánásmód törvénye miatt indíthat feljelentést.

De érzetem szerint ez a törvény a várandós hölgyeket, a kisebbségeket, és egyéb sztereotípiákkal vagy előítéletekkel, hátrányosan megkülönböztetetteket védi. Nem pedig azokat, akik személyiségükből adódóan egy pancserek, és csak rombolják a munkamorált.

2018. ápr. 13. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!