Kihez fordulhatok? Ez már zaklatásnak minősül?
A problémám egy fiatal férfival(?) van aki ugyanazzal a távolsági busszal jár reggelente mint én. Én nem szívesen cseverészek reggel 6-kor egyébként is csendes vagyok, visszahúzódó idegenekkel. Úgy kb. 2 hónapja folyamatosan kérdezget, ha nem válaszolok rám ordít, volt hogy felvette a táskámat a mellettem lévő ülésről, az ölébe vette és 'ismerkedni' próbált. Többször is elmondtam neki egyértelműen hogy én erre nem vagyok vevő. Többször is hozzám ért már, a vállamhoz, térdemhez stb. Ilyenkor mindig rászóltam, de nem sok foganata volt. Ma reggel az ülésemet rázta pl. Egyszer egy ilyen 'visszautasítás' után leszálláskor az arcom felé ütött úgy hogy el is talált volna ha nem hajolok le.
Sajnos elég sokat szorongtam középiskolában amíg másik iskolába nem kerültem és nem igazán tudom 'lereagálni' az ilyen szitukat, de most már nagyon elegem van. Kihez fordulhatok hogy ez ne történjen meg még egyszer vagy ha újra megtörténik akkor annak következménye legyen?
Jogi úton itt elég nehéz csinálni valamit, mert nem fogod tudni a zaklatást bizonyítani, bár amúgy az lenne.
Keress pár vállasabb ismerőst és kérd meg őket, hogy hívják el a srácot egy baráti beszélgetésre arról, hogy hogyan is kell tisztelettudóan csajozni.
A telefonoddal készíts hangfelvételt, ezzel tudod bizonyítani a zaklatást.
Az fontos, hogy a zaklatásnak nem egyszeri alkalmi esetnek kell lennie, tehát legalább két ilyen felvétel kell, hogy a rendőrök megalapozottan el tudjanak járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!