Két napra eltünt a cicám, ma jött haza, de valaki ki ivartalanitatta (sejtem ki) mániákus. Akartam kis cicákat. Jogilag mit léphetek?

Jogi lépéseket persze tehetsz, de a macskádra jobban kellene vigyázni. Nem mondom, hogy lakásban tartsd, de ha kertben kószál, akkor gondoskodni kell róla, hogy ne tudjon átmenni.
A szomszédunkban egy fickó több százezer forintos macskákat tart. A kerítés rossz, a másik szomszéd kutyája meg nem szíveli a macskákat. Eddig háromnak törte el a nyakát.
A macskás háromszor jelentette fel a rendőrségen, s háromszor lett elutasítva. Ő a felelős, miért nem vigyázz az állatára.

Biztos hogy kamu, ne aggódj. :D Még leírod hogy anyagilag rosszul álló felelőtlen gazdáknak akarod adni a cicákat, ne röhögtess már. Én jelentettem a kérdést.
Egyébként jogilag hála a jó égnek nem tehetsz semmit.

Itt a jogi része!
Köteles vagy a macskádat a telkeden belül tartani. Nem tetted meg, és egy csodás ember az akciójával megmentette rengeteg macska életét!
"5. § Az állattartó gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról."

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!