BKV-bérlet kölcsönkérés. Minek minősül?
Okirat hamisításnak számít.
Én a saját bérletemet, a saját diákommal használtam, csak lejárt a diák. Nem sima pótdíj volt, hanem 10 ezer körüli bünti.
Bárkitől, bármikor kölcsön kérheted.
Ha viszont használod is, akkor csalás, tehát büntetőjogi kategória.
Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen nagy ügy, hogy az állam ennyire agresszíven lehúz egy sima kölcsönkérés miatt is,amiből kihagyod az államot, bár azok után, hogy azért képesek embereket megbüntetni, hogy pusztán felebaráti szívességből vendégül látsz valakit ingyen a saját ingatlanodban ,mert nem fizettél adót, én már semmin se vagyok meglepődve.
Hát akkor ha ez tényleg ennyire szigorúan büntetik, akkor inkább vedd meg azt a bérletet, a diákbérlet végül is nem olyan nagy cucc, vagy ha csak alkalomra kell, akkor pár jegyet azt csá.
Nem büntetőjogi kategória. Megszeged az utazási feltételeket, pótdíjazható vagy. Ennyi.
Ha már a a diákigazolványt is kölcsön kéred hozzá, akkor az már okirattal való visszaélés, az büntetőjogi kategória. Szóval azt nem ajánlom.
Ez büntetőjogi kategória.
Okirattal visszaélés a neve.
A pótdíj arra az esetre vonatkozik, ha jegy/bérlet nélkül utazol. Nem pedig arra, hogy megvezesd az ellenőröket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!