Mibenkülőnbözik a règi ès a 2012. èvi Magyarorszàg alaptörvènye?
Nem talàlom sehol... és èrdekelne mièrt nem jó a mostani. Sokat hallom, hogy nem tetszik az embereknek.
Fiatal vagyok... a règit nem olvastam sosem.
Ez pontosan azt bizonyítja, hogy fogalmad sincs arról, hogy ki, mikor és milyen okokból fordulhat az AB-hoz... absztrakt-, konkrét normakontroll, alkotmányjogi panasz meg hasonlók.
Szakmai alapon próbálod támadni az Alaptörvényt, de a valóságban ideológiai problémáid vannak vele.
"Szakmai alapon próbálod támadni az Alaptörvényt, de a valóságban ideológiai problémáid vannak vele."
LOL.
Sajnos mindkét probléma fennáll.
Eleve baj, hogy stumpf istván egykori MSZMP tagot beejtették az AB soraiba, aki abszolút puszedli a joghoz, még az MSZMP-ben is használhatatlan emberke volt, ezért lett belőle a népfront alelnöke, majd a bibó kollégium besúgója. Stumpf személye nem emeli az AB nívóját, csak arra jó, hogy a fidesznek megfelelő szavazatot biztosítsa.
A hatalom centralizálásának tipikus esete.
A rossz törvények pedig maga a valóság. Szerencsére ezek mindegyike lajstromozva van, visszakereshető, hogy ki hozta azokat és mikor. Ez a buta, felszínes törvénykezés egyébként már 2002 előtt is szemet szúrt nekem, amikor még fidesz szavazó voltam.
Az alaptörvényt nem kell próbálni támadni. Az maga vérzik ezer sebből. Egy komikum az egész.
Önmagában az, amire hivatkozol, nevetséges. A törvényhozásnak ma egyszerűen nem érdeke, hogy az államadósság 50 % alá süllyedjen (nem is igen törik magukat ezirányba), ezt nem látni, egyszerűen ostobaság.
Az Alaptörvény rossz, mert ezer sebből vérzik.
Az AB megnyirbált hatásköreitől, a jogbiztonságtól kettő lépésben jutottál el Stumpf Pistáig, a Bibó Szakkollégiumig meg az MSZMP-ig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!