Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Most mi is ez, hogy Németorszá...

Most mi is ez, hogy Németországban nem szabad "torrentezni" és egyéb módon letölteni?

Figyelt kérdés

Amikor ezt olvastam, teljesen ledöbbentem.

Akkor ezek szerint Németországban mindent csak online szabad nézni/hallgatni? Vagy most mi ez? Egyszerűen nem értem!

2018. márc. 12. 20:23
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
20-as köszönöm szépen a valaszod!
2018. márc. 12. 20:54
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

#19 Nem durva, mivel annak is komoly előállítási költségei vannak, és komoly munka van mögötte.

Értéket közvetítenek a szellemi alkotások is, amely szórakoztatnak, elgondolkodtatnak...

Ezzel támogatod azt, hogy az alkotó olyan tartalmat tudjon előállítani a jövőben is ami számodra értékes.

Én örömmel fizetek egy könyvért vagy játékért, zenét is csak jogtisztán hallgatok Spotify-on, ma már max. nehezen elérhető filmeket szoktam letölteni, szinte mindenhez hozzá lehet jutni kedvező áron. Sorozatokra pl. ott a Netflix vagy az HBO GO...

2018. márc. 12. 21:01
 23/31 A jó édes ***** válasza:
A jogvédők és a "jogvédő iparra" rátelepült ügyvédi irodák minden országban ugyanúgy ott vannak, s ugyanúgy leszedik a saját kis sarcukat. A különbség annyi, hogy ott a végfelhasználót zrikálják, nálunk meg az ASVA matricákkal, rádiós bevételekkel meg a művészek lehúzásával keresik a kenyerüket. Van, aki szerint ez jobb, de ha mondjuk nem te vagy a Presser Gábor vagy Kovács Ákos, akkor zenészként óriási hátrányt jelent számodra bevételhez jutni - míg mondjuk Németországban azért meg lehet élni belőle.
2018. márc. 12. 21:22
 24/31 anonim ***** válasza:
83%

Szerinted mennyibe kerül kb. egy filmet előállítani?

Te örülnél ha sok munkával előállítanál valamit, amit utána mindenki ellopna?

Amùgy egy havi Netflix előfizetés havi kb 3000 Ft, szerintem nem halnál bele...a legtöbb TV fizetés is simán van annyi.

2018. márc. 12. 21:50
 25/31 anonim ***** válasza:
47%

"Hát nem durva egy file-ért fizetni?"

Nem az, csak a s.e.g.g.a.r.c.ú birgéknek.

Megnézni, meghallgatni jó?

A tartalom előállítója miből éljen, ha te lopsz, mi, ratyi?

2018. márc. 13. 05:44
 26/31 anonim ***** válasza:

"Németo.-ban annyival jobbak a bérek, hogy simán megéri mozizni meg netflixen előfizetni."

Jah, tisztában vagy te mennyibe kerül egy mozijegy Németben?

A netflix meg kb ingyen van, nem tudom mit játszod a szegény ország, ahol embereknek nincs havi párezer forintjuk.

2018. márc. 13. 09:00
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

"Hát nem durva egy file-ért fizetni?"

Ahogy egy moziért, koncertért, játszóházért, hajvágásért, állatkertért, közlekedésért is fizetni kell. Ez van, ilyen brutál világban élünk.

Hány éves vagy, hogy erre még nem jöttél rá?

2018. márc. 13. 12:09
 28/31 A kérdező kommentje:

27-es, 14 éves vagyok, és képzeld, hogy pontosan tudom, hogy az ilyen dolgokért fizetni kell!

De én arról beszélek, hogy egy olyan valamiért fizetni, mint mondjuk egy film vagy zene, ezek csak file-ok, ezért semmi értelme fizetni! Amúgy a németek amúgy is hülye szabályokat találnak ki! Ez az egyik.

2018. márc. 13. 14:23
 29/31 anonim ***** válasza:

14 éves vagy, még nem látod ezt át, de felteszek egy kérdést:

Tegyük fel, hogy fejlesztesz egy mobilalkalmazást, amin sokat dolgoztál, de nem látsz belőle egy fillért sem, mert mindenki letölti, ahelyett, hogy fizetne érte.

Így nem tudsz megélni, és ha nincs mit enni kénytelen vagy más pénzkereseti forma után nézni.

Nem fogsz többet fejleszteni, így letölteni sincs mit.

2018. márc. 13. 14:52
 30/31 anonim ***** válasza:

Aki nem saját magának keresi a pénzt, mert a szülei eltartják, sosem fogja áterezni ennek a jelentőségét vagy értelmét. Felfoghatja, elismerheti de nem képes elképzelni hogy mit jelent valamiből megélni úgy, hogy annak eladását kell biztosítania és azon múlik hogy mit eszik abban a hónapban.

De ha mégis, akkor a balkáni országokban akkor is erősebb a "ha ingyen is lehet akkor nem fogok fizetni érte", mivel nincs a szórakoztatóipari cikkekre megfelelő fizetőképes kereslet, itt ez még mindig luxus. Még a dolgozó ember is letölti a torrentet, ha nem tudja máshogy beosztani a keresetét.

2018. márc. 13. 14:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!