Németországban lehet torrentezni?
Köszi a gyors választ!
Bár a kinti fizetésekhez képest nem egetrengető 1-1dvd-t megvenni de mi van, ha valaki egy 30évvel ezelőtti filmet nézne meg magyarul és nem német dvd-n.. ezért is érdekelt, hogy akkor valszeg importáltatni kell a filmet vhogy ismerőssel :D Vagy ha weboldalról tölt le valaki és nem torrenten azt engedélyezik?
# 3/3 Időpont ma 15:42
Azt sem. Mint mondtam, nem a torrent az illegális benne, hanem a szerzői jog sértése. Egy 30 évvel ezelőtti film letöltése magyarul érdekes kategória, ügyvéddel kéne konzultálni erről, mert szerintem pl. megállhatja a helyét ha te kerested mindenhol, de nem tudtad megszerezni legálisan.
Lásd abandonware játékok, amiknek van gazdája, hiszen a törvény szerint lennie kell, de fogalmunk sincs kicsoda.
Az egy nagy félreértés hogy torrentezéssel csak illegális dolgokat lehet csinálni.
Itthon az egyetemisták a nagy méretű oktató videókat pl. így osztják meg.
Tehát biztos hogy lehet de a szerzői jogokat mindenhol tiszteletben kell tartani. Aztán vagy el kapnak vagy nem.
Nyilván nem azokat bsztatják akik két filmet töltöttek le egész életükben.
Node ezt a kérdést tényleg minden héten fel kell ide tenni?
Igen. Azonban vannak technológiák az adatforgalom rejtésére VPN
TOR (A torrent forgalom rejtésére nem alkalmas, azonban az nCore látogatás rejtésére igen)
"Nyilván nem azokat bsztatják akik két filmet töltöttek le egész életükben."
Egyik ismerősünknek kiszámláztak kb 300 eurót, miután letöltött kint vagy 2 filmet (Németország).
"Tehát ha én nCore-ról filmeket szedek le külföldön,azt büntetik?Mert holnap is indulok vissza Svájcba(de német,osztrák,francia városokba is szoktam,mikor hova),már három éve,de sosem mondták ezt a szálláson,és nem is kaptam semmi büntit."
Németországban biztos, hogy figyelik, többi országnál nem tudom mennyire veszik komolyan.
Minden heten van ilyen kerdes.
- a torrent nem tilos, a szerzoi jog megsertese a tilos, azaz a lopas.
- nem a hatosagok figyelik a lopast, hanem a jogtulajdonosok altal megbizott ugyvedi irodak.
- adott esetben ok probalnak nemi penzt behajtani rajtad, ami ugy megy hogy kapsz egy levelet hogy mikor es mit osztottal meg es mennyi penzt akarnak.
- ha nem fizetsz lehet beperelnek lehet nem.
- tok mindegy mennyit toltesz le, eleg ha egy nyomorult sorozatnal erzekelik hogy 5 masodpercre megosztottad, jon a papir.
Egy csomo legalis lehetoseg van mar, netflix, amazon, vagy ha nagyon letolteni akarsz, akkor valami VPN.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!