Szabad Németországban torrentezni?
Most költöztem ide egy évre, és kapásból letöltöttem két filmet, majd pár nap múlva jött a hír az egyik itt élő ismerősömtől, hogy ő is töltögetett, és egy 1000 eurós bírság ütötte a markát.
Otthon rendszeresen töltöttem le, de most kicsit utánanéztem, és azt olvastam hogy akár egyetlen zenéért is képesek több száz eurós bírságot kiszabni.
Az érdekelne, hogy ez csak a német torrent oldalakra vonatkozik, vagy hogy ha nCore-t használok, akkor ugyanúgy megbüntethetnek?
Van-e valami módja annak, hogy titkosítsam a µTorrent-et, és teljesen kizárjam a büntetés lehetőségét, vagy minden egyes filmet meg kell vennem pénzért?
Magyar ember létemre ebbe még belegondolni is rossz. :)
Akárhonnan töltesz is, akkor is elkaphatnak érte, mellékes a szerver helye.
Utorrentben valahol a beállításokban találsz egy olyan rublikát, miszerint "erőltetetett titkosítás" (kb) és titkosítatlan bejövő kapcsolatok tiltása (kb). Ill néz utána proxy szervereknek, lehet bérelni ilyen célra. :)
Minden nem legális letöltésben benne van a bünti esélye.
Amúgy nem proxy-t kéne használni, hanem VPN-t, mert azzal az adatkapcsolat teljesen titkosítva van és a szolgáltató is csak annyit lát belőle, hogy valami adatforgalom van.
5-10 euróért már találsz VPN szolgáltatót.
sehol se szabad xD
na jó,ez így nem teljesen igaz.ha jól tudom magát a protokollt nem tilos használni,mert ugye más mód nagyon nincs nagy fájlok tárolására és gyors letöltésére.viszont illegális tartalmakat(filmek,crackelt játékok,stb)tilos.
Hogy adjak hozzá kicsit a VPN-es dologhoz, itt van egy VPN szerverkezelő program, ezt rakd fel:
Majd menj ide:
Innen töltsd le az 53 UDP-s cuccot, rakd be az OpenVPN telepítési mappába.
Találsz feljebb egy felhasználónév/jelszó párost.
Jobb klikk OpenVPN-re a tálcán jobb oldalt, Connect, és kérni fogja ezeket, csak simán bemásolod, és kész, nem lát senki semmit. :)
Köszönöm a válaszokat.
Az első válaszolókhoz: tehát azt mondjátok, hogy ha torrentezek, akkor vagy elkapnak, vagy nem? Csak szerencse kérdése az egész?
Az utolsóhoz: 100%-ig biztos vagy abban, hogy ha megcsinálom, amiket leírtál, akkor nem fogják látni? Szerintem a szolgáltató az adatforgalmat azért meg tudja nézni, és ha az havonta 50-60 GB, akkor sejteni fogják, hogy azt nem e-mailezéssel hoztam össze. Tapasztalatból írod ezt a módszert?
Na most valamit tisztázzunk már kedveském!
Ti disszidensek azért szoktatok kihasítani Németországba, mert ott még a tehén is aranyat szarik és szájbakúrt jól lehet keresni. Ennek ellenére nem tudtok egy DVDt megvenni, hanem ott toprongyoskodtok, egy olyan országban, ahol még a kerítés is kolbászból, a kandeláber pedig DVD-ből van? Nem ellentmondásos ez kissé?
Végigolvastam amit ide írogattak. Nem tudom, hogy hogyan máshogy tudsz egy filmet ott Németországban magyar nyelven beszerezni ha nem épp úgy, hogy torrent klienssel szeded le.....
A másik dolog. Mind a számítógépes játékok és egyéb szoftverek, mind a filmek árában jelentős rész azért, mert DVD-re kell rányomatni, vagy épp bluray-re. Valamint ezt szállítani is kell. A DVD sőt a bluray se praktikus eszköz már.... és a szállítás se épp biztonságos dolog. Vannak olyan elvetemült tolvajok, akik egy egész szállítmány akkoriban még vadiúj call of duty játékot elloptak. ez nem a szoftver miatt a legnagyobb gáz a gyártó számára, meg nem is a single player mód miatt, hanem a Multiplayer accountok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!