Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az orvosnak joga van ennyi...

Az orvosnak joga van ennyi magán dolgot kérdezni tőlem?

Figyelt kérdés

Már nem ez az első alkalom, hogy kórházi vizsgálatok alkalmával faggatnak a privát dolgaimról, de most már kezd betelni a pohár. Először is azzal kezdeném, hogy elég jó módú családból származom és nem dolgozom, mert a megélhetésemhez nincs rá szükség, mivel van 3 ingatlanom kiadva és van egy kis cégem Ausztriában, ami után természetesen odakint adózom. Ez megértem, hogy sokaknak szúrja a szemét, mert hát ugye munkaalapú társadalom vagyunk és dolgozni muszáj jó elvtárs módjára, de én azért nem ülök be egy gyárba robotolni, hogy másnak megfeleljek emiatt. Szüleimnek sokat köszönhetek, hogy megalapozták a jövőmet, el is herdálhattam volna a vagyonomat, helyette okosan befektettem. Nem hiszem, hogy ezért szégyenkeznem kéne bárki előtt is. Arról, ha másnak nem adatik meg ez a lehetőség, szabadság, arról nem én tehetek.

De én úgy látom, hogy Magyarországon nagyon nehezen nézik, ha valaki nem éhbérért robotol. Ebbe az orvosok és az egészségügyi dolgozók is bele tartoznak, mert személyeskednek folyton, hogy mivel töltöm a napjaimat, a betegségem csak afféle kitalálmány, amit a túl sok szabadidőm miatt találok ki magamnak, stb. Ezt mondják a képembe és nem hiszem, hogy ez nem sért valamilyen személyiségi jogokat. Először is mi köze egy orvosnak ahhoz, hogy mivel töltöm a napomat és miből élek,stb? Ez a fideszes mentalitás átjár minden közintézményt és egyre messzebb mennek el a személyeskedésben. Meglátszik, hogy közünk nincs a jogállamisághoz, mert egy normális országban ezért simán perelni lehetne szerintem.

A másik dolog meg, hogy úgy kb. 6 éve volt egy peres ügyem az egyik kórházzal,amit megnyertem és kaptam pár millió forint kártérítést, gondolom ez is nem javít a renomémon a szemükben és fájó pont, hogy azt a pár milliót is muszáj bolt nekem kifizetniük. Szerintem ez jogsértő rám nézve, amit ezek az orvosok és a kórház folytat ellenem, Hová lehetne fordulni ebben? Van olyan civilszervezet ami foglalkozik ilyen ügyekkel?

2018. márc. 9. 13:35
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
66%
Basszus, az egész kérdést föl lehetett volna tennni 2-3 sorban, meg lettünk volna az öndicséret nélkül is. Kérdésedre válaszolva lehet, hogy a kelleténél kicsit több kommentárt fűznek a vizsgálatodhoz, de szerintem te is hozzáteszel azzal hogy felfújod az egészet.
2018. márc. 9. 14:03
 12/43 anonim ***** válasza:
88%
Végül is mi bajod van és mit kérdeztek, ami szerinted nem helyénvaló? Enélkül elég nehéz érdemben válaszolni.
2018. márc. 9. 14:07
 13/43 A kérdező kommentje:
#7 Tudom hogy működött a világ a fideszed előtt is,és sajna jóval több vagyok már 24-nél, de ha szerinted annyira rendben van minden a hazai egészségüggyel, akkor javaslom nézz szét az osztrák és a szlovák kórházakban és le fogsz döbbenni mekkora különbségek vannak az itteniekhez képest. De mivel én magyar állampolgár vagyok, így elvárnám, hogy idehaza gyógyítsanak, mivel azért fizetem itt a TB-t. És még csak annyit mondanék, hogy HÓDMEZŐVÁSÁRHELY és április.... Van mitől rettegnetek hidd el..
2018. márc. 9. 14:07
 14/43 anonim ***** válasza:
20%

Igazad van kérdező, túl sok mindent engednek meg maguknak az egészségügyi dolgozók, és itt nem csak az orvosokra gondolok.

Nálam egy pszichiátriai asszisztens húzta ki a gyufát azzal, hogy olyan személyes dolgokat kérdezett, ami talán még az orvosra se tartozna, nemhogy rá.Béketűrő ember vagyok,de ezektől a kérdésektől kiakadtam, és mondtam, hogy nem válaszolok rájuk. Azt mondta sértetten, hogy nem kötelező, de ne csodálkozzak, ha hajléktalan leszek. A papíromra is ráírt valami egészen más diagnózist, ami nem volt rajta. Kiderült, hogy ez egy analízis akart volna lenni, amiért elég sok pénzt kapnak, és karácsony előtt jól jött nekik a plusz pénz. Arról nem is beszélve, hogy másokat is kifaggatta a kedves hölgy, és mire én sorra kerültem, már vagy 2 órát ott ültem a váróban.

2018. márc. 9. 14:08
 15/43 anonim ***** válasza:
55%

"a szlovák kórházakban"

Azért ne melegedj be ezen annyira. Én itt élek a Felvidéken és pont olyan putrik a kórházak (legalábbis vidéken), mint nálatok Magyarországon. A dolgozók hozzáállása és empátiája pedig a béka segge alatt.

2018. márc. 9. 14:18
 16/43 anonim ***** válasza:
66%

És fegyvert fogott a fejedhez, hogy márpedig válaszolj? Ha egy kérdésre nem akarsz válaszolni, akkor ne válaszolj, megmondod neki, ez nem tartozik magára, vizsgálja tovább az aranyerem, azért jöttem.

Ha pedig akkora penge vagy menj magándokihoz.

2018. márc. 9. 14:18
 17/43 anonim ***** válasza:
76%
Az egész kérdésről lerí, hogy kamu :D
2018. márc. 9. 14:21
 18/43 A kérdező kommentje:
#17 Amikor nem tudtok ész érveket felsorakoztatni, akkor szokott jönni, hogy a kérdés kamu. Hiába, fideszesnek születni kell..
2018. márc. 9. 14:26
 19/43 anonim ***** válasza:
23%

Kérdező,sajnos sok az irigy ember!

Ez az orvosokra,egészségügyi dolgozókra is igaz lehet!

A legtöbb ember munka nélkül szeretne megélni,de nekik nincs rá lehetőségük!

Az,hogy valaki nem dolgozik az még nem jelenti,hogy inaktív.Nagyon sok dolgot lehet csinálni még munkán kívül is az életben.

Egyes mentális betegségek viszont teljesen függetlenek attól,hogy dolgozol vagy sem.

Sőt sok ember a munkában betegszik meg,az állandó stressz,az alkalmazottak cseszetetik egymást.a főnök kutyába se néz.

Meg lehet nézni szerintem a dolgozó emberek mentális állapotát!

Szét lehet nézni az idősebb generáció arcán,a a buszon!

Az egészségügyben viszont erről beszélni tabu,sőt az ellenkezőjét kell állítani,mert az államnak az a célja,hogy minél több ember rabszolga legyen!

Engedd el a füled mellett,amire nem akarsz,ne válaszolj,majd megunják a kérdezősködést!

2018. márc. 9. 14:46
 20/43 anonim ***** válasza:
11%

Elég undorító azok a válaszok,hogy menjen el magándokihoz.

Ugyan miért is?

Fizeti a tb-t.

Sőt,ha valaki lakáskiadásból az,azt tuti nem feketén teszi,gondolom az után is fizet adót!

Ezzel szemben sok dolgozó ember feketén dolgozik,vagy 4 órára bejelentve,minimálbérre bejelentve,stb.

2018. márc. 9. 14:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!