Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Folyadéksugár kilövő eszköz...

Folyadéksugár kilövő eszköz legálisan viselhető otthon? És otthon szabadon tartható?

Figyelt kérdés

2018. márc. 8. 14:44
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Közterületen való viselésre gondoltam,nem otthonra,csak elírtam.
2018. márc. 8. 18:20
 12/16 A kérdező kommentje:
#7 Viszont a KKVE törvényben úgy van leírva ahogy te írtad: ,,permetezni” viszont a folyadéksugár-kilövő eszköz ahogy a nevében is benne van,nem permetez(mint a gázspray) hanem kilövelli a fofyadékot.Ilyenkor is számít kkve-nek?
2018. márc. 8. 18:26
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
Ember, gázspré is van, ami nem permetez hanem sugárban nyomja ki az anyagot, szerinted az sem számít gázsprének és így kkve-nek?
2018. márc. 8. 18:28
 14/16 anonim ***** válasza:

Ez egy olyan eszköz, ami még nem létezett, mikor ezt a jogszabályt megalkották, így nincs is nevesítve - viszont a leírás egyértelműen ráhúzható.

Sőt, szerintem ha nagyon akarja, a rendőr / ügyész / bíró azt is ráhúzza, hogy "az utánzás jellege és méretarányos kivitelezése miatt megtévesztésre alkalmas módon hasonlít a lőfegyverre". Mert ugye ha sötétben hirtelen rádfogják, akkor a fene tudja megmondani, hogy az nem lőfegyver.

Ugyanakkor az is tény, hogy gázspré bizonyos töltősúlyig engedély nélkül is viselhető. Szóval ez egy szürke folt jelenleg... Annak ellenére, hogy ugye a fegyverbolt próbál egy állásfoglalást - miszerint nem minősül gázsprének - úgy előadni, mintha ezáltal kkve-nek sem minősülne. Pedig az a bizonyos állásfoglalás ezt nem állítja.

Tehát úgy vélem, mivel a jogszabály alapján elég egyértelmű, hogy kkve, ezért csak módjával viselném...

2018. márc. 8. 18:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Én próbáltam is ilyen folyadéksugár-kilövő eszközt. ami a kezemben volt, az életveszélyes még távolabbról is. egy biztos, súlyos sérülést okoz. Otthon tarthatod, csak az utcán ne használd.
2018. márc. 14. 16:12
 16/16 anonim válasza:

Utolsó:

Te még életedben nem használtál folyadéksugár-kilövő pisztolyt. Ha igen, akkor a kezedben egy JPX modell volt, amelyek bizony képesek súlyos sérülést okozni közelről. Tehát 0,5 - 1 méteren belülről, szemre célozva. De az már egy prémium kategória.

A gázpisztolyok lágy részen, nagyon közelről(5-10 cm) elsütve képesek több centis lyukat kreálni. Közvetlen például a nyakra tartva és úgy elsütve képes embert is ölni. De távolról használva ez sem okoz komoly sérülést.

A gumilövedékes pisztolyok számítanak talán veszélyesnek, főleg avatatlan kezekben.

2018. okt. 4. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!