Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van ez az új plakát, hogy ők...

Van ez az új plakát, hogy ők lebontanák a határzárat. Én nem értem, hogyan lehetséges másokat az engedélyük nélkül photoshoppolni és plakátra tenni?

Figyelt kérdés
Akár közszereplő valaki, akár nem, én nagyon nem tartom jogszerűnek, hogy a képét az engedélye nélkül akárcsak eredeti állapotában is használják, de hogy még direkt photoshoppolják is, az már nagyon durva. Ez nem jogszerűtlen? Hol a határ? Már az is etikátlan, hogy mondjuk felhasználják a róla készült képeket, de direkt vicsorító vagy hasonló képet válogatnak. Meg az is, hogy a szájába adnak mondatokat, bár véleményt lehet mondani közszereplőről, de hogy az ő nevébe állítsanak valamit az engedélye nélkül, az is etikátlan, és szerintem jogtalan. DE ami tényleg a legdurvább, hogy átszerkesztik a képet, kezébe tesznek dolgokat, stb, nem?

2018. márc. 1. 13:20
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%
10#, hol van a jogerős ítélet? Ennyi erővel a kerítésbontó plakát is tény, GyF Röszkénél standupolt anno egy erővágóval.
2018. márc. 1. 15:09
 12/23 A kérdező kommentje:
"Meg aztán negatív reklám is reklám :)" Ez a közhely nem igaz, csak annak, akit még nem ismernek, de a Coca-Cola simán beperel negatív reklámért, érdekes ők nem tudják ezt az aranyköpést, amit te tudsz.
2018. márc. 1. 15:30
 13/23 A kérdező kommentje:

"Voltak ilyen plakátok kormánypárti szereplőkkel is. "Míg ti dolgoztok Ők lopnak" felirattal.

Az nem aggályos?"

De az is aggályos, ha ott is photosoppoltak. De ettől még nem válaszoltál a kérdésre.

2018. márc. 1. 15:32
 14/23 A kérdező kommentje:

"Ti választottátok kétharmados többséggel, nincs miért panaszkodni."

Már egy tucat hozzászólást benyögtetek, de a kérdésre senki nem tud válaszolni? Egy jogi kérdéstt tettem fel, mert tényleg érdekelne, hogy jogilag hogy van. Lehet vagy nem?

2018. márc. 1. 15:33
 15/23 A kérdező kommentje:

"Jelentsd fel őket és nézd meg mi lesz az eredménye."

Talán előbb válaszolj a kérdésre. Gondolod, hogy más nevében perelek, ha még az se tudom, hogy jogos-e vagy sem?

2018. márc. 1. 15:34
 16/23 anonim ***** válasza:
Ezt én sem értem. Egyszerűen már bicskanyitogatóan pofátlan határt léptek át ezekkel a plakátokkal. Amikor először láttam őket, nem hittem a szememnek, azt hittem valami gerillamarketing hadjárat, de nem...
2018. márc. 1. 15:43
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, ha jogilag nem lenne rendben akkor szerinted nem jelentette volna fel egyik oldal a másikat és nem tüntették volna el a plakátokat?

Közszereplők, ezek szerint nem jogellenes.

2018. márc. 1. 15:48
 18/23 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

"Ti választottátok kétharmados többséggel"

Nem kétharmados többséggel lettek megválasztva.

Kérdező! Valószínűleg nem jogellenes, mert akkor megtették volna a feljelentést.

2018. márc. 1. 16:37
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

# 17/18 ma 15:48

Már megtörtént a feljelentés, nem tudom hogy olyan ember, aki egy kicsit sem tájékozott a dologban, miért osztja itt az észt.

[link]

2018. márc. 1. 17:34
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nyilván hazugságot állítani nem lehet(ne)? és ezért lehet perelni, aztán a bíróság majd eldönti. Ugyanakkor az állítások is vonatkozhatnak konkrét dolgokra, amiket lehet ellenőrizni, de itt még ráadásul egy véleményre vonatkozik az állítás, tehát a Fidesz kiplakátolta, tényként állítva, hogy szerinte mi valaki másnak a véleménye, és mi történne a jövőben. Ez merész állítás, és azt hiszen nem nehéz megtámadni bíróságon.

Viszont engem alapvetően nem ez a része érdekel, hanem az, hogy képet szemezgetni és photoshoppolni lehet-e engedélykérés nélkül.

2018. márc. 1. 17:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!