Személyiségi jog sértésnek számít-e? Illetve érdemes e foglalkoznom az üggyel?
Figyelt kérdés
Történt, hogy elmentem a munkahelyi kollégákkal munka után szórakozni, történt egy kis baleset nem az én hibámból, nem ez a lényeg. Agyrázkódással és járomcsont töréssel, és vérző fejjel beültem a mentőautóba ahova a kollégák is elkísértek, igen ám de az egyik aki mögöttem ült videó felvételt csinált, amit aztán később a facebookon elküldött sok más embernek, és a következő munkanapon megmutatott mindenkinek, és nem is szólt, utólag tudtam meg mástól a létezéséről, elég kába voltam, eszembe se jutott hátranézni. Bocsánatot nem kért, megbánás nem látszik rajta, inkább mintha büszke lenne magára, és ez engem valami elképesztő modon zavar és megalázva érzem magam, és tönkretesz, elégtételt szeretnék rajta venni, de megverni nem tudom, és nem is akarom. A videót megszereztem. Mit tanácsoltok? Érdemes feljelenteni, lenne az ügyből valami?2018. febr. 25. 21:51
1/2 anonim válasza:
Szerintem annak számít. Más kérdés, hogy mire mennél ezzel a bíróság előtt. Mondjuk én akkora megalázást ebben nem érzek, ha mondjuk egy terrortámadás ilyen áldozata lennél, akkor még a híradókba is bekerülhetnél hasonló vérző fejjel.
2/2 anonim válasza:
Feljelenteni nem tudod, mert ez nem bűncselekmény, csak jogsértés.
Azonban polgári perben kártérítést (sérelemdíjat) követelhetsz és eltilthatod a további jogsértéstől. Ez annyit jelent, hogy köteles eltávolíttatni a felvételt az internetről és persze megsemmisíteni az eredetit.
Már azzal jogot sértett, hogy felvételt készített rólad, a beleegyezésed nélkül. Hogy azt nyilvánosságra is hozta, azzal csak még jobban ártott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!