Jogilag mennyire van rendben az, hogy valaki a házára kitesz egy biztonsági kamerát ami a ház előtt futó járdára van állítva?
Magyarán aki elmegy a ház előtt a járdán azt felveszi...
Ezt még befolyásos embereknél el is fogadom(politikus,legfelsőbb ügyészség stb..)
De hogy egy egyszerű sima házra egy átlagos magánszemély ilyet tesz...
Ez nem jogtalan?Mi a célja a bizt.kamerával?Teszem az felvesz engem,és azzal a tulajdonos akár rendelkezhet is?Holott egy egyszerű járókelő vagyok egy sima külvárosi utcában...
Vagy hogy is van ez?
A célja nyilván a vagyonvédelem. Ha bárki onnan betörne hozzá, bedobálna valamit hozzá, megrongálná a kerítést stb, akkor lehessen hol elindulina a nyomozásnak. Mitől rettegsz, mi történik, ha látszik, hogy elmentél előtte a járdán?
Más kérdés, hogy ennek a jogszerűsége vitatott, sok függ attól, pontosan mit vesz a kamera (nyilván lehetetlen a gyakorlatban egy ilyesmit úgy bállítani hogy ne vegyn köztérből is valamit), meg mit csinálnak a felvételekkel. Megint másik kérés, hogy ennek ellenére terjed (Akár az autós kameráké, ott sem tudod, épp ki mikor vett fel, mégsem parázol miatta. Vagy igen?)
Tudtommal nem lehet.
Faterom közös képviselő, és a lépcsőházba se rakhattak olyan biztonsági kamerát, ami a bejáratot figyeli (üveg ajtó volt a bejárati, s azzal indokolta a már nem tudom melyik szerv a döntést, hogy a kamera így az ajtó előtt elsétálókat is rögzíti, ami szabályellenes). Szóval csak olyan került be, ami 'befelé' néz.
Szóval gondolom családi házaknál is a bejáratot figyelheti a kamera csak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!