Tudom hogy sok tényező befolyásolhatja de mennyi idő körülbelül?
A lépcsőházunkba lakik egy család. Nyugdíjas anyuka és a 40 éves lánya aki nem dolgozik már vagy 20 éve. A közös képviselő azt mondta hogy bíróság előtt van az ügy mert nem fizetnek semmit. Saját lakás de egy putri,volt jogy eláztatták az alattuk levő emeletet mert eltört a cső de nincs pénzük megjavíttatni és akkor a jegyző is kint volt náluk. A közös költségből akartak pénzt a saját csövük megjavíttatására. Szóval ketten élnek egy nyugdíjból meg azt hiszem az özvegyiből, a fiatalabbik nő régóta nem dolgozik és csak a baj van velük. Állandóan kiabálnak,bunkók mindenkivel, isznak, gyereket elvettek a nőtöl, volt elvonón de most is csak balhézik...
Azt tudom,hogy most április végéig vana kilakoltatási moratórium. Azt viszont sajnos nem,hogy mióta van az ügyük a bíróság előtt a tartozások miatt.
Mennyi idő szokott lenni egy ilyen ügy lefolyása? Elvileg BAR listán vannak és a lakást el akarják árverezni de ezt csak egy itt lakó mondta a közös képviselő nem. A tartozást nem tudják fizetni mert a nyugdíj kevés,munka nincs...
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Hogy ki mióta nem dolgozik, az az ő magánügye. Neked semmi közöd hozzá.
A cső javíttatása a ti dolgotok (és a ti érdeketek is).
"nehogy már sajnáljam"
Nem kell sajnálnod. De láthatólag te ettől nagyon messze vagy. Ismétlem, ahhoz neked KUSS, hogy ki dolgozik, és ki nem. Foglalkozz a saját életeddel, a saját hibáiddal, mert van bőven.
Sajnálni egyébként is téged kell, nem őt.
Azért nehogy már a kérdező hibája legyen, hogyha az a szomszédja ilyen életmódot folytat. Meg nehogy már, hogyha valamit tönkre tesznek akkor a többi lakó fizesse ki.
Amíg nem fogsz ki ilyen szomszédokat (legyen az panelban vagy kertes házaknál) addig nem tudja az ember milyen borzalmas ilyenek mellett lakni.
"Azért nehogy már a kérdező hibája legyen, hogyha az a szomszédja ilyen életmódot folytat."
Nem az ő hibája. Mondtam én ilyet? Csak neki a szomszédai életéhez nincs köze.
Ahhoz van, ami rá hatással van. Az, hogy ki dolgozik a szomszédai közül és ki nem, nem ilyen.
" Meg nehogy már, hogyha valamit tönkre tesznek akkor a többi lakó fizesse ki."
Az elektromos és vízvezeték hálózat egy része, a szennyvízvezeték egésze a ház tulajdona és a javíttatása, cseréje is a ház minden tulajdonosának terhe, kötelessége.
Amire egy lakónak (tulajdonosnak) nincs pénze, de más ingatlanára hatással van azt is köteles a tulajdonosi közösség megjavíttatni, amelynek árát természetesen követelheti az érintett tulajdonostól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!