Közig szerv jogerős határozatát felülvizsgáló bírósági döntésnél mennyire befolyásoló tényező, ha az ember kér vagy nem kér tárgyalást?
Egy kormányhivatalos közig. ügyben kértem a bírósági felülvizsgálatot, na és felszólítottak h nyilatkozzak, kérem-e tárgyalás megtartását vagy ha nem, akkor tárgyalás nélkül hozzák meg a döntést.
De az a kérdésem, hogy ha nem kérem, hanem csak a beadott papírok alapján bízom rájuk, akkor jóval nagyobb eséllyel bukom el, mintha személyesen megjelennék a tárgyaláson és ott adnám elő a dolgokat?
Vagy a bíróságok hogy állnak ehhez? Netán még örülnek is, ha nem kérem, mert annyival kevesebb a munka és úgy adják meg egyszerűbben az igazamat?
Mit javasol, aki jártas ebben? Érdemes kérni tárgyalást?
nos megtapasztaltam. ezeknek olyan szinten fogalmuk nincs a jogszabályokról h már rémísztő. ...
úgyh megérte elmenni, szépen előadtam, hogyan is kell érteni a Ket egyes §-ait, már csak azért is, mert a szerv próbált nagyon trükközni, és másképp beállítani a dolgokat.
Viszont az is tanúság h tök hiába van jogszabályilag igazad, ma Maon nem lehet közig szervvel szemben bíróságon nyerni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!