A főnököm megzsarolt, hogy ha nem fekszem lr vele, kirúg. Kihez fordulhatok?
Munkaügyi bíróság vagy rendőrség?
Gondolom ilyenkor kell valami bizonyíték is.
Azt tudom, hogy az irodában, ahol ezt mondta, van kamera, de nem tudom, hangfelvételt is készít-e?
Ha esetleg telefonnal készítek hangfelvételt, az elég?
Vagy mit tegyek?
Beszéljek először a nagyfőnökkel vagy rendőrség?
Köszönöm
Először telefonnal készíts felvételt, hogy tudd a dolgot bizonyítani.
Ha nem tudod, akkor te fázhatsz rá.
Ha van hangfelvétel, akkor jöhet a rendőrség, meg esetleg a nagyfőnök.
Beszélj vele, de úgy, hogy készíts róla titkos hangfelvételt. Már bármelyik mezei mobiltelefon tudja ezt a funkciót.
Elmondod neki, hogy az, amit a múltkor mondott neked (pontosan visszamondva, hogy mit, a felvétel miatt), az számodra elfogadhatatlan, és kérd meg, hogy tegyen le erről a szándékáról. Így a szövegkörnyezetből egyértelműen ki fog derülni, hogy zsarolt, és az is, hogyha továbbra is fenntartja ezt a szándékot.
Utána lemented a felvételt, raksz el belőle másolatot, és máris te diktálsz. Ha családos ember, akár magánéleti balhéja is lehet ebből, de rendőrségre is viheted a dolgot.
Én csinálnék hangfelvételt, majd a nagyfőnök orra alá tenném hogy ezek után vagy kirúgja, vagy rendőrségre és munkaügyre mész.
Nem hiszem hogy kell neki a bírság, meg a cég lejáratasa, ki fogja rúgni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!