Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Érdemes elmennem a munkaügyibe?

Érdemes elmennem a munkaügyibe?

Figyelt kérdés

Május 28-án, 2 hónap próbaidő után felmondott a cég. Azóta persze gyorsan álláskeresésbe kezdtem, de anyukám azt mondja, jelentkezzek be a munkaügyibe, hogy ameddig nem találok munkát kapjak vmi pénzt. Eddig ez volt a második munkahelyem, összesen 15 hónapja dolgozom, viszonylag nagy volt a bruttóm mindkét helyen.

Igen ám, de azt olvastam, h ha a munkaadó mond fel, akkor hiába jelentkezek be, csak 90 nap után kaphatok támogatást. Ha ez tényleg így van, akkor max annyi értelme van, h 3 hónap után visszamenőleg megkapom a járadékot. Közben semmit.

Persze szeretnék minél hamarabb munkát találni, eddig mindig sikerült...

Van értelme bejelentkeznem? Szerintem csak vész esetére, ha esetleg mégsem találok addig semmit, bár az kizárt. (Jah, és Bp-n lakom/dolgozom, de vidéken van az állandó lakcímem)

2010. jún. 7. 10:12
 1/2 anonim ***** válasza:

bemész és megérdeklődöd, hogy mi hogy megy. és max ott visszakozol, ha nem tetszik. de szerintem ha melót akarsz, akkor minden lehetősséget meg kéne ragadni.

amúgy szakmai tanácsadásért kérdezd ezt az oldalt: www.koziranytu.hu , ott vannak is ilyen munkaügyi kérdések már korábbról is.

2010. jún. 7. 11:02
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha te mondasz fel, közös megegyezés nélkül, akkor van 90 napos "mellékvágány". Ha a munkaadód mond fel, akkor bemehetsz egyből a a munkaügyibe. Bár azt hiszem, ez attól is függ, mennyi ideig voltál alkalmazva. 2 hónap lehet, hogy kevés. Én a múlt héten voltam mü-in, 4 évet kellett igazolnom, hogy dolgoztam.
2010. jún. 7. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!