Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megoldható jogilag, hogy a...

Megoldható jogilag, hogy a feleségemmel egymás kizárólagos örökösei legyünk és a gyerekek csak mindkettőnk halála után jussanak bármilyen örökséghez?

Figyelt kérdés
Azt szeretném, hogy az egész életünk alatt összegyűjtött vagyon ( nem túl sok ) a túlélő házastárs öregkorának anyagi biztosítéka legyen és senki ne korlátozhassa őt annak felhasználásába.
2018. febr. 1. 23:22
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Senki sem akarja kizárni a gyerekeket az öröklésből.

A megtakarított pénzt nem nyugdíjpénztárba hanem ingatlanba fektettük azzal a szándékkal, hogy ha öregkorunkra rosszabbra fordul az anyagi helyzetünk az abból szerzett haszonnal ( akár bérbeadás akár akár eladás ) egészítsük ki a nyugdíjat. Én így terveztem az öregkori öngondoskodást.

Azt szeretném, hogy ebbe senkinek ne legyen beleszólása.

Aztán a végén ami marad az az örökösöké. Nem elinni elherdálni nem akarjuk, hanem viszonylagos anyagi biztonságban élni öregkorunkban.

Úgy gondolom amiért megdolgoztam az elsősorban az enyém. Egy végigdolgozott élet után hadd legyen már jogom arra, hogy elsősorban én élvezzen a munkám gyümölcsét.

2018. febr. 3. 01:11
 32/38 anonim ***** válasza:
15%

Mellébeszélsz.

Senki nem tiltja meg neked,hogy öngondoskodj!

Tehetsz félre magadnak pénzt az öreg éveidre!

Te viszont az ingatlant akarod a gyereke elöl elzárni,ameddig lehet,még a síron túl is.

Aki ennyire önző,hogy "hagy élvezzem én a munkám gyümölcsét",az inkább ne is vállaljon gyereket!

Mások lakást vesznek a gyerekeiknek,vagy segít benne.

De ti nem csak a gyerekeitekkel szembe vagytok önzőek,hanem egymással szemben is.

Ahol ilyenről kell beszélni,hogy ki hal meg előbb,és ki fogja élvezni a maradékot,elég gáz.

Ne mondd már nekem,hogy annyira nehéz megélni a saját és az özvegyi nyugdíjból!

2018. febr. 3. 01:31
 33/38 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Ezt úgy lehet, hogy írtok egy olyan végrendeletet, amiben ÉRVÉNYESEN kitagadjátok a gyerekeiteket.

Lehet közös végrendelet is a Ti esetetekben.

Miután "csak" az egyikőtök hal meg, így utána nem örökölnek a gyerekek a kitagadás miatt.

A túlélő holtig tartó haszonélvezetet kap.

Miután lefolyt a hagyatéki eljárás, a túlélő házastárs csinál egy olyan tartalmú végrendeletet, amiben viszont megbocsátja a kitagadást.

Ennyi lenne az "adminisztratív" része a dolognak.

Azt azonban tartsd észbe, hogy a gyerekek megtámadhatják a végrendeletet, ha nem értenek egyet a kitagadási okokkal.

És adott esetben nyerhetnek is.

2018. febr. 3. 08:38
 34/38 anonim ***** válasza:

"amiben ÉRVÉNYESEN kitagadjátok a gyerekeiteket."

LOL. Az nem úgy megy. Kitagadni csak alapos okkal lehet valakit, de attól még örököse lesz a hagyatéknak, csak valaki más, birge!

Itt a hozzá nem értők osztódással szaporodnak.

Kérdező:

Nem kell szabadkoznod, senkinek nem tartozol elszámolni valóval, ami a tied, azzal te rendelkezel. Nem vagy köteles hagyatékot hátrahagyni és ha eldorbézolnád a vagyonodat, hát ahhoz is jogod van. Elvégre a tiéd.

Az itt szaporodó, büdös, rosszindulatú trollokkal meg ne foglalkozz.

2018. febr. 3. 09:12
 35/38 A kérdező kommentje:

Én sok sok kommentelő szüleit sajnálom. Ahogy süt a hozzászólásokból a szülő pénze, az örökség iránti mohó vágy.

A mai fiatalok tipikus hozzáállása. Nekem jogaim vannak, nekem az jár. Nehogy már elköltse. Az az én pénzem !

2018. febr. 3. 13:57
 36/38 anonim ***** válasza:

De hát igazából nem értem, hogy mi a baj.

Amikor meghal az egyik, a másiknak ott van a haszonélvezet a saját haláláig. És a meghalt felére a tulajdoni lapon beírják a gyerekek nevét, hogy hány százalékban tulajdonosok a meghalttól örökölt részben.

De a papíron beírt "tulajdonosságtól" még ott van a halálig tartó haszonélvezet a túlélőnek. Nyugodtan kiadhatja albérletbe is, ha akarja, vagy pluszt pénzt akar.

Itt valami olyan dolog is van, amit még nem tudunk.

2018. febr. 3. 16:28
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező!Te vagy egy végletekig önző ember!

És még a gyermektelenekre mondják,hogy önzők!

Ha ennyire énközpontú vagy,minek alapítottál családot?

Megnézném a gyerekeid mit szólnak hozzá,hogy netes fórumon arról érdeklődsz hogyan lehet őket távol tartani az ingatlan értékétől.

2018. febr. 3. 16:39
 38/38 anonim ***** válasza:

A gyerekeid nem tudnak kiforgatni a lakásodból,nem fogod fel?

De tudod mit!Ha megtörténik a dolog,kérd meg őket,hogy hagy add el a házat és hagy legyen csak a tiéd az egész!

Nem így sunyiskodva,amíg éltek és fiatalok vagytok!

Hanem majd akkor ha már idős leszel!

Jó nagyot fognak benned csalódni,ha te éled túl a párodat,hogy nem elég,hogy meghalt az egyik szülő,de te már azt nézed milyen hasznod legyen ebből,ráadásul a ő kárukra.

2018. febr. 3. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!