Mi van akkor ha egy munkahelyen tavaly nyár óta senkinek se adnak havi bérjegyzéket?
Rövid kérdésem: mi van akkor ha egy munkahelyen tavaly nyár óta senkinek se adnak havi bérjegyzéket?
Tavaly nyáron kapott a cég egy marha nagy büntetést a navtól, amihez az átlag melósnak persze köze nincs, de azóta senki se látott bérpapírt-fél éve.
Addig kaptunk.
Kérdésem: mit lehet tenni ha a „szép szó“ nem segít? Vagyis kérni kérjük, 1x, 10x, 100x akkor se adják. Indok nincs nem adnak és kész.
Egyáltalán mi lehet a háttérben ami miatt nem adnak? Kijelentettek talán mindenkit a háttérben és nem szóltak és ezért nem ad bérpapírt mert akkor ez kiderülne?
Mondjuk azt bírtam hogy amikor egy másik itteni ügyben munkajogászhoz mentem tanácsért a jogász maga megmondta kerek perec: ezt és ezt lehet tenni per stb majd rögtön hozzá is fűzte : de arra számítson hogy kirúgják ha ezt meglépi....
legalább őszinte.
Ilyet én is láttam már. Évekig volt bérjegyzék, a fizetés napjának hetében ment is a sorbanállás az irodában, aláírás, papír/boríték, minden szép és jó.
Aztán jött a felhördülés: nincs bérjegyzék. Előző hónapban sem volt, most sincs, a következőben sem volt - fél évig sehol semmi. Morogtak a melósok kegyetlenül, puffogtak, hogy "háádehááát ezt így hogy". Verték is az asztalt az irodában az adminisztrátornál, hogy bérjegyzék kell nekik mármostazonnal.
Az adminisztrátorunk pedig először lelkesen, később már ingerülten mutatta meg nekik a hirdetőtáblára kifüggesztett tájékoztatót, miszerint a cég január 1-jétől átállt az elektronikus bérjegyzékre. Akkor kezdett pár értelmesebb kollégának derengeni, hogy nem ismerkedési céllal gyűjtötték be az e-mail címeket a műszakvezetők és mikor a részlegvezetők összehívták "észosztásra" a műszakokat, akkor mintha lett volna szó ilyesmiről is.
Tudom, a te káprázatos munkahelyeden nem erről van szó (bár olyan is volt már, hogy fizetés sincs, akkor meg bérpapír miért is lenne), de bizony néha csúnya pofára esés a vége annak, ha az ember rutinból csinál valamit.
"Tudom, a te káprázatos munkahelyeden nem erről van szó"
Na az TUTI!!!!!! Amíg kaptunk bérjegyzéket addig is KÉZZEL készült.
Nem hiszed? Itt van az összes elrakva megnézheted. Meg tudom mutatni.
KÉzzel megírva hónapról hónapra az összes melósnak. Pecsét aláírás. A szövegszerkesztő excel stb korában kézzel.
És miért? Én tudom az okot. De ha elmondom úgyse hiszi el senki.
Azért mert a főnök (70+os kriptaszökevény trotty) azt mondta hogy "hámápeddiglen" ezt csakis kézzel lehet. MInt ahogy a munkaszerződések is kézzel íródtak.
Na? Jó? És ez nem egy bangladesi törzsi falu, hanem egy cég Bp-en.
"is képtelen"
Pontosítsunk. Nem képtelen. Gyáva.
Tudom én mit kellene tenni. Csak nem merem megtenni, mert lehet ha itt borul a bili még attól se kell félnem hogy kirúgnak mert előtte záratják be ezt a trágyadombot.
És akkor mi lesz? Akkor világvége.
"Mit tehetek mint csöndben kussolok. Akármilyen ez a hely a semminél jobb. Ha innen kivágnak (vagy megszűnik a hely) hova az anyám kínjába megyek majd? Közmunkásnak?"
"És ez nem egy bangladesi törzsi falu, hanem egy cég Bp-en."
Azért azt valljuk be, hogy elég életképtelen lehetsz, ha ez az egy munkalehetőséged van Budapesten.
Azt hittem valami világvégi kis cégnél vagy, ahol tényleg csak ez van, meg a közmunka...
" mit tehetek a munkáltatóm ellen ha a pofámba szarva csal nekem meg kell az állás bármi áron."
Te meg a pofájába szarnál, és várnád továbbra is a fizetést tőle, ugye??? Pont ugyanolyanok vagytok, megérdemlitek egymást.
Én általában gyorsan lépek onnan, ahol nem tettszik valami.
Amúgy nem lehet, hogy nem is vagytok bejelentve??? Esetleg nem is működő cég? Ha mindent kézzel írnak?
". Én 5-6 helyre tudnék menni ha az enyém megszünne."
Én is találnék 20 helyet is napokon belül.
Na de MIT!!!! Na ez a nem mindegy.
mert ilyen szutyokszar melókkal hogy nettó szarért semmiért minimálbérért menjek 3 műszakba bohóckodni meg bolti eladónak 14 órázni napi 5000-ért meg hasonló remek ajánlatok na ilyenek vannak dögivel.
Na kösz nem. Ezeknél meg ez is jobb.
A legutóbbi "csúcs" ajánlatom menjek el bizt őrnek (papírom nincs is hozzá de ez úgy tűnik senkit se érdekel) figyelünk? fizetés minimálbér bejelentve de ezért nem 160 órát/hó hanem 180-200 órát /hó kéne melózni és a plusz órákért (200 és 160 különbözete 40 óra!!!) kapnék 10.000 pluszba kézbe....
Bakker 40 óra melóért (40 óra 1 hétnek számít!!) kapnék 10.000-et!!!! Bakker és ez egy valós ajánlat volt!!
Na ilyenek vannak. Kösz nem.
Akkor marad ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!