Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi van akkor ha egy munkahelye...

Mi van akkor ha egy munkahelyen tavaly nyár óta senkinek se adnak havi bérjegyzéket?

Figyelt kérdés

Rövid kérdésem: mi van akkor ha egy munkahelyen tavaly nyár óta senkinek se adnak havi bérjegyzéket?

Tavaly nyáron kapott a cég egy marha nagy büntetést a navtól, amihez az átlag melósnak persze köze nincs, de azóta senki se látott bérpapírt-fél éve.

Addig kaptunk.

Kérdésem: mit lehet tenni ha a „szép szó“ nem segít? Vagyis kérni kérjük, 1x, 10x, 100x akkor se adják. Indok nincs nem adnak és kész.

Egyáltalán mi lehet a háttérben ami miatt nem adnak? Kijelentettek talán mindenkit a háttérben és nem szóltak és ezért nem ad bérpapírt mert akkor ez kiderülne?

2018. jan. 31. 14:48
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Nem igaz hogy nem vagy képes feljelenteni őket. Ha egem bármivel próbál szivatni a cégem már küldöm is ráluk a hatóságot. És képzeld már jönnek is. A munkavédelmet már háromszor rájuk küldtem. És nem kamuból. Minden szabálytalanságot korigáltak. Az utolsó olyan súlyos volt hogy a cég a 13 éve ott dolgozó munkavédelmist is kivágta az utcára egy levelem miatt. Úgy mgbaxták őket. Úgyhogy ne mástól várj segítséget. Nem tudsz írni egy levelet állnéven?
2018. jan. 31. 15:15
 12/33 A kérdező kommentje:

" Nem tudsz írni egy levelet állnéven?"

Tudok én írni ál meg valódi néven nem ez a gond.

Hanem az hogy ha én/mi elkezdem/elkezdjük feljelentgetni és olyan gebaszokat találnak hogy maholnap bezár a bazár akkor az nekünk jó lesz?

Olyan már volt hogy jelentett feketemunka miatt jöttek ki az ellenőrök és KÉPZELD mindent rendben találtak.

A feketemelós ott dolgozott épp a folyosón az ellenőrök lépésnyire mentek el mellette.

És minden rendben volt.

2018. jan. 31. 15:20
 13/33 anonim ***** válasza:

Örüljetek, ha nem találkoztatok még ilyen munkáltatóval.

Kérdező, én most tapasztalom, hogy itt a munkáltató mindent megtehet, a munkavállaló meg dögöljön meg.

Férjem jan.2-án mondott fel próbaidő alatt, és a mai napig nem kapta meg a kilépő papírjait. Január 23-án tettünk bejelentést a munkaügyi hivatalhoz, most jött válasz, hogy március 31-ig lezárják az ügyet...

Szóval van ilyen sajnos. És a munkavállaló tehetetlen.

Annyit tehettek, hogy az ügyfélkapun megnézitek, be vagytok-e jelentve. A munkaügynek is jelezhetitek, de ne várjatok gyors segítséget...

Úgyhogy üzenem az egyik előző hozzászólónak, hogy igen, törvény az van, csak nincs aki betartassa. És ha munkaadó szarik a törvényre, akkor nincs kinél panaszt tenni!

(ugye esetünkben 5 munkanap lett volna a határidő, nem 3 hónap...)

2018. jan. 31. 15:25
 14/33 anonim ***** válasza:
Arra csak képes vagy hogy felírass az orvossal valamit és mindjárt kiderül be vagy e jelentve. De biztos van erre egyszerűbb mód is. Legyél már életrevalóbb. Gondolom nyitsz egy (ügyfélkaput 5 perc) és ott is utána nézhetsz.
2018. jan. 31. 15:29
 15/33 anonim ***** válasza:
15:25 Biztos igazad van de ezt már nem először kérdezi és az se most volt. Az egész cégnél nincs egy ember azóta se aki cselekedjen?
2018. jan. 31. 15:33
 16/33 A kérdező kommentje:

"Arra csak képes vagy hogy felírass az orvossal valamit és mindjárt kiderül be vagy e jelentve."

nem érted. Egyszerűen nem érted.

Nem egy bolygón élünk szerintem.

Bakker nem az a kérdés UTÁNA TUDOK-E nézni. Miért ne tudnék?

NAV ügyfélszolgálatra beslattyogok (Bp Dózsa Gy út pl) adókártya és megnézik.

Nem ez a kérdés.

HANEM AZ hogy ha simlire bukkanok mit tehetek? Semmit.

Ezt nem fogod fel.

Mit tehetek? HA szólni merek odabenn hogy csalnak akkor kirúgnak.

Mit tehetek mint csöndben kussolok. Akármilyen ez a hely a semminél jobb. Ha innen kivágnak (vagy megszűnik a hely) hova az anyám kínjába megyek majd? Közmunkásnak?

2018. jan. 31. 15:34
 17/33 A kérdező kommentje:

" Az egész cégnél nincs egy ember azóta se aki cselekedjen?"

Nincs. Képzeld el.

Ez a másik amit senki se képes felfogni hoyg itt MINDENKINEK fontosabb az állása annál mint hogy akármit lépni merjen.

Egy darab ember se meri kinyitni a száját mind mélyen kussol és örül hogy ez a szar is van.

2018. jan. 31. 15:36
 18/33 A kérdező kommentje:

"de ezt már nem először kérdezi és az se most volt. "

Az tuti!! Be is vallom, ezt úgy tavaly szept óta kérdezem....

Mert én bérlapot utoljára 17. júnban láttam, a 17, májusi bérről.

2018. jan. 31. 15:38
 19/33 anonim ***** válasza:

Kérdező:

Nem értelek.

Nem tettszik a rendszer, de nem akarsz tenni semmit, mert félted a segged.

Akkor minek is teszed fel itt a kérdésedet

Milyen megoldást vársz? Egy kis együttérzést? Vagy mit akarsz?

2018. jan. 31. 15:46
 20/33 A kérdező kommentje:
Hátha valaki rendelkezik a bölcsek kövével és tudja a szuperokosat arra helyzetre hogy mit tehetek a munkáltatóm ellen ha a pofámba szarva csal nekem meg kell az állás bármi áron.
2018. jan. 31. 15:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!