Amikor az embert elítélik börtönre, vagy fogházra, vagy fegyházra, akkor a letöltött idő után (pl. : 3 év, vagy 10 év) a börtön idő alatt a börtön által nyújtott szolgáltatások (élelem) értékét vissza kell fizetni adósság formájában?
Figyelt kérdés
PL.: valaki 3 hónapig ül, és utána miután kijön, a nevére írnak egy 3 havi élelem számlát és ezt adósság formájában behajtsák rajta. Kb. ez olyan 30-40 ezer Ft (úgy tudom, hogy valami 10-12 ezer Ft a kaja értéke, mivel nonprofit a börtön, ill. nagyker áron szerzi be az alapanyagokat a konyha) Van ilyen? Vagy hogy van ez?2017. dec. 29. 21:15
11/15 anonim válasza:
Kedves Salx Narval! Na ezzel véleményeddel pont nem értek egyet. Mert ugyanis a törvényeket, rendeleteket, politikusok hozzák létre, vagyis alkotják meg. Éppen ezért, ha egy törvényben vagy rendeletben le írtakat meg szeged és ezért valaki börtönbe kerül. Az kizárólag politikai fogoly. Mert a politikusok alkotják meg, a törvényeket. És a politikusok határozzák meg hogy mi bűn és mi a bűncselekmény. És azt is a politikusok határozzák meg, hogy milyen cselekményekért kerülhetsz börtönbe. Ez az egész politika. És mi átlag emberek a politikusok bábjai vagyunk. Ha testszik ha nem.
12/15 anonim válasza:
#11 Attól függ, melyik. Ha a Fidesz hozna egy olyan törvényt, hogy orbán képét börtönbüntetés terhe mellett ki kell rakni az otthonodban, és ezt megszeged, akkor politikai fogoly vagy. De amikor leültetnek egy visszaeső tolvajt, az nem az, a lopást minden ország bünteti, akkor is, ha a sok hippi jogvédő sír, hogy szegény tolvaj.
13/15 A kérdező kommentje:
"#11 Attól függ, melyik. Ha a Fidesz hozna egy olyan törvényt, hogy orbán képét börtönbüntetés terhe mellett ki kell rakni az otthonodban, és ezt megszeged, akkor politikai fogoly vagy. De amikor leültetnek egy visszaeső tolvajt, az nem az, a lopást minden ország bünteti, akkor is, ha a sok hippi jogvédő sír, hogy szegény tolvaj."- Nekem is ezek jutottak eszembe, hogy ha valami ilyen h*lyeségeket hoznának törvénybe, és azt már valaki megsérti, akkor az politikai, mivel az ilyen törvényeknél semmi köze nincs az emberi jogokhoz. (pl.: mint ami Észak-Koreában van.Pl.: ha valakinél Bibliát találnak akkor ki is végezhetik, jobb esetben csak egy úgynevezett átnevelő táborban találja magát. Ez politikai dolog.)
2017. dec. 30. 22:16
14/15 Salx Narval válasza:
Ha tetszik nekünk, ha nem a törvényeket, rendeleteket be kell tartanunk, különben kihágást, szabálysértést ill bűncselekményt követünk el. Demokratikus jogunk választás útján kormányt váltani és kormányzási ciklus alatt bármelyik képviselő, vagy ellenzéki párt és a köztársasági elnök az alkotmánybírósághoz fordulhat ha úgy vélik, hogy sérül egy-egy adott törvénnyel az emberi jog, vagy a demokrácia. Nyilván az Orbán képével kapcsolatos példa nem menne át az országgyűlésen sem, de ha mégis akkor az alkotmánybíróság visszadobná. Természetesen politikusok hozzák a törvényeket és rendeleteket de ettől még a megsértésük nem minősül politikai bűntettnek egy demokratikus országban. Nehogy félre értsetek én sem értek egyet sok mindennel és felháborítónak tartom a korrupciót is de csak demokratikus eszközökkel lehet tenni valamit, törvénysértő módon nem ,ill lehet de csak büntetés terhe mellett ha ránk bizonyítható.
15/15 anonim válasza:
Én voltam a 11.-es válasz író. - Tovább folytatva a gondolat menetet. Szerintem teljesen mindegy, hogy ki van hatalmon, hogy ki kormányoz. Tök mindegy, hogy Fidesz vagy MSZP, de az is teljesen mindegy hogy Gyurcsány vagy Orbán a Miniszter elnök. Mert a törvényeket ők alkotják, mármint a politikusok. Lehet hogy holnap gyilkosok szaladgálnak az utcán, és aki levegőt vesz az meg majd élet fogytiglant kap. Ez csak egy szemléltető példa volt. De tök mindegy, mert a politika írányít mindent! Még ezt is! Ha tetszik ha nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!