Ez miért pedofilság? Jogász érti ezt az egész történetet?
Igaz ami igaz, a cikkben nem szerepel, hogy általános iskolás avagy középiskolás, és így 14 év feletti diákokról van -e szó, szóval ez marad bizonytalan tényező.
ha viszont 14 év felettiek, akkor azzal szexelnek, akivel csak akarnak, akátr 70 évessel is, hiszen a beleegyezés korhatzára jogszabályilag 14 év.
Max erkölcsileg lehet kifogásolni, ha tanár a diákjával szexel, de jogilag semmiképpen (14 év felett).
(kényszerítés is automatikusan csak 12 év alatt van, ha jól tudom, tehát beleegyezésükkel simán ...)
valaki érti ezt?
Mondjuk a közvéleményt hangolni mindig jók az ilyen esetek, mert erre rögtön ugrik mindenki (persze akkor nem, ha tanárnő szexel a fiú tanítványaival), na de ne keverjük a jogot az erkölccsel, nem?
"A Btk. szerint bűncselekménynek számít, ha egy felnőtt szexuális cselekményt végez egy 14 év alatti személlyel – mindegy, hogy erőszakkal vagy a gyerek beleegyezésével. Ha ezt hatalmi vagy befolyási pozícióból teszi, például tanárként, korrepetítorként stb., az minősített esetnek számít, ilyenkor a szankció 14 év alattiak esetén akár 8 év – 14–18 év közöttiek esetén akár 3 év – börtönbüntetés is lehet."
Pedofília nem jogi fogalom.
Amúgy meg de, ez bűncselekmény, mikor valaki a felügyeletére bízott személlyel folytat kapcsolatot.
Megjegyzem azt se szokták eltűrni (legalábbis az intézmény), ha tanár-diák viszony két 18 év feletti közt áll fenn.
"oké, a 14 évet értem, de a 18-at nem."
Újra leírom, ott az általad linkelt cikkben.
Kiskorú veszélyeztetése. Hogy jön ide a 18 év?
na csak erre lennék kíváncsi, mégis hogyan bizonyítják, van egy nagy megérzésem, hogy sehogy, csak amolyan automatikusnak veszik:
"úgy végez szexuális cselekményt, hogy hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaél" - elég guminak tűnik ez így.
Én a nagy mocskos Nyugaton jártam gimnáziumba, és a 17 éves srác (aki igaz hoigy nagyon fejlett volt és simán elment volna 20-nak is) a 34 éves filozófia tanárnéni szeretője volt elég sokáig, és mindenki tudott róla, viszont senkinek se jutott eszébe bele szólni az ő magénéletükbe. kicsit ment a pletyka, de amúgy a kettejük dolgának tartották nyilván.
az a baj sztem h eleve nálunk még mindig megvan ez a jó kis poroszos tekintélyelvű szemlélet, és pl ezen most meglepődtem h még az új Btk-ba is bekerült h 14-18 közöttivel nem lehet kapcsolata (bér a fenntartásom él annak kapcsán, hogy ténylegsen visszaél-e a hatalmával vagy csak egyszerűen egymásba szeretnek ...).
Hát durva ez így, de nagyon nincs rendben sztem. 14 alatt persze, egyértelmű, na de nehogy már a 17 évest kelljen "megrontani", amikor manapság a 15 évesek zöme aktív nemi életet él ... vicc.
Ennyi erővel akkor ami nálunk a gólyatáborban volt, hát sztem a tanári kar felét le kellett volna csukni :)
Andizsuzsi:
akkor oké persze a 14.
csak újságok is okszor kavarják össze-vissza a fogalomakat h kiskorú meg fiatalkorú, és pontos életkorokat meg nem írtak. de így oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!