Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Pénz követelésem ügyében a...

Pénz követelésem ügyében a végrehajtót könyvelt postai levélben kértem adósom elleni eljárását 2017. október 10. napján. Amire nem adott választ a végrehajtó! Törvényes ez?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez törvényellenes a végrehajtótól, mivel én még a jogtudományi egyetemen azt tanultam hogy minden ajánlott és tértivevényes levélre 30 napon belül köteles választ adni akkor is ha az ügyintézése 30 napnál tovább elhúzódna, de 60 napnál tovább nem húzódhat a kérdésre adott válasz a vizsgálat eredményének a közlése. Végrehajtási kifogással nem élek már mivel a személyes költségmentességemet egyik bíróság sem veszi figyelembe, és végrehajtók ellen a bíróságoknak kötelességük a végrehajtók kimentése a perből. ( Számos ilyen perem volt és tapasztalatból írom ezt). Sőt mivel pervesztes fél lettem még a bíróság perköltség megfizetéseire is kötelezett törvénytelen móddal.A Hatóságok minden állampolgártól érkező beadványt elolvasás nélkül bűncselekmény hiánya nélkül elutasít. (Ez a gyakorlat ma Magyarországon). Kérdezem azt nyugdíjasként, hogy milyen eljárás lenne hatásos az ügyben? Hogy a végrehajtó a 17 éves ügyben hatásosan eljárjon? Adósnak vagyona van pénzintézetnél számla száma van. Adós egy Parlamenti párt.
2017. dec. 24. 11:01
 1/3 anonim ***** válasza:

"Adós egy Parlamenti párt."

Ja hát akkor ne számíts sokra, azokra csak jogállamban vonatkozik a törvény, illetve ellenzékben. Mindenesetre a telefon nevű furmányos ketyerére gondoltál már levelezgetés helyett?

2017. dec. 24. 11:16
 2/3 anonim ***** válasza:

És azt nem tanultad a jogi egyetemen, Hogy végrehajtási kérelmet FORMANYOMTATVÁNYON kell előterjeszteni a Bíróságon?

És nem leveleket írogatni....

Ha az ügy ÖBV hatásköre, akkor van lehetőség, hogy a végrehajtási kérelmet a végrehajtónál terjeszd elő.

Aki rendelkezésre álló adatok alapján ezt kiállthatja és megküldi a bíróságnak.

"minden ajánlott és tértivevényes levélre 30 napon belül köteles választ adni akkor is ha az ügyintézése 30 napnál tovább elhúzódna, de 60 napnál tovább nem húzódhat a kérdésre adott válasz a vizsgálat eredményének a közlése."

Ezt nem tudom, hogy honnan szedted, de a bírósági végrehajtásnak nincs ilyen szabálya.

Az hogy miért nem tájékoztatott annak meg ezer és egy törvényes oka lehet.

De ilyen problémával elsősorban a végrehajtót kell megkeresni.

17 éves ügy?

Mikor lett jogerős és végrehajtható határozat az ügyben?

2017. dec. 24. 12:08
 3/3 A kérdező kommentje:
minden ajánlott és tértivevényes levélre 30 napon belül köteles választ adni akkor is ha az ügyintézése 30 napnál tovább elhúzódna, de 60 napnál tovább nem húzódhat a kérdésre adott válasz a vizsgálat eredményének a közlése. Erre nem a Vht. előírásai rendelkeznek, hanem a Ppe.Minden hatóság szerv szolgáltatókra stb. vonatkoznak a fenti rendelkezések. A végrehajtó az első eljárását 2000. március 12. napján kezdte el az utolsót pedig 2017. június 29. napján kelt jegyzőkönyvével zárta.Tehát elévülési idő mindig meg volt szakítva. A Végrehajtói Karnál van jelenleg az ügy akik válasz postai küldeményükben tájékoztattak arról hogy az ügyben a ki vizsgálás meg kezdődött de az a harminc napon túlra várható a vizsgálat eredményéről 30 napon belül írásban tájékoztatni fognak.
2017. dec. 24. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!