Adósomnál a végrehajtó csak munkabér letiltást tudott elérni, pedig százmilliós vagyont menekített ki. Mely hatóság a következő lépés?
Cégei vannak, és nem én vagyok az egyetlen pórul járt hitelezője. Minimálbéres ügyvezető jelenleg (ebből a fizetéséből tudja a végrehajtó levonogatni a tartozását felém), de következő lépése ennek a cégnek is a megszüntetése lesz, tehát arra sincs esély jelenleg, hogy tizenév alatt apránként pénzemhez jussak.
Tipikus vagyonmentés történt, ami bűncselekmény. Melyik szervhez, hatósághoz érdemes fordulnom?
Hitelezőként kezdeményezhetsz felszámolást az adós cége(i) ellen, bár felteszem, sokra nem mennél, mert szerintem ezt Te is tudod, másrészről, akinek van annyi agya, hogy előre kimenekíti a vagyonát, az ellen a felszámolás sem ér sokat.
Megjegyzem, polgári jogilag a felszámoló 5 évre visszamenőleg támadhatja meg az adós szerződéseit, ha úgy gondolja - és ezt bizonyítani is tudja - hogy az adós a szerződéseivel vagyonmentést végzett.
Ahhoz, hogy a csődbűncselekmény megálljon, elég sok mindent kell TUDNI BIZONYÍTANI!!!!! ÉS NEM PEDIG FELTÉTELEZNI!!!!!
Ha egyébként bűncselekmény történt, akkor a végrehajtónak is van lehetősége feljelentést tenni.
"Azt meg pláne nem értem, hogy miért lennék én bűnsegéd, ez a hozzászólás nettó hülyeség volt"
Ezt hol olvastad? Melyik hozzászólásban?
"Mielőtt bárhová is fordulsz, gondold végig, hogy te mit kaphatsz azért, hogy bűnözőknek hitelezel. Még a végén téged is bekaszniznak, és annak biztos nem örülnél."
Erre gondoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!