Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Végrehajtó hogyan trükközhet...

Végrehajtó hogyan trükközhet lakásárveréseknél?

Figyelt kérdés

Két esetről hallottam:

1) árverés vége előtt pár órával jelenítik csak meg az ingatlant, amiről így mások nem értesülnek, így kikiáltási áron a haver kezére kerül. A rendszer elvileg statisztikát vezet róla és csak akkor érvényes az árverés, ha az időtartam (kb 60 nap) legalább 90%-ában elérhető volt a hirdetmény.

2) haver licitál... de itt nem tudom mire gondoltak, hiszen bárki licitáljon is, annak elő kell vennie az árverés győzteseként az összeget, ami az adós tartozásának rendezésére szolgál... a végrehajtó csak jutalékot kap, de ez tudott.

Az árverés a legigazságosabb rendszer elvileg, hiszen itt valóban piaci áron kel el az ingatlan. Hogy lehet akkor mégis trükközni vele a bennfenteseknek?

2017. dec. 12. 11:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Régebben sok trükközés volt, az 1, és 2, esetről hallottam én is, de mióta az új internetes árverési rendszer van, azóta már ezeket nem tudják megcsinálni.

(persze az ördög sose alszik, lehet, hogy már kitaláltak valami más módszert is)

2017. dec. 12. 18:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!