Mi történik akkor, ha egy urnát hazavisz valaki, és nyilatkozik, hogy otthon tartja a hamvakat kegyeleti feltételeket biztosítva, de a családot kilakoltatják?
"Az évben volt egy pápai módosítás, amiben elmondja, hogy mostantól nem lehet temetés nélkül hamvasztani. Olvass utána, mert pontosan én sem tudom, hogyan van."
Ateistaként rohadtul nem érdekel a Vatikán véleménye!
Ha az urnát nem temetőben helyezik el, hanem kiadják, akkor olyan ingatlanon helyezhető el, melyhez az ingatlan tulajdonosa és a használója (kezelője) ehhez hozzájárult és a kegyeleti igények biztosíthatóak. Hamvakat szétszórni egy adott ingatlanon az ingatlan tulajdonosának (kezelőjének) beleegyezésével lehet. Források: 1999. évi XLIII. törvény
a temetőkről és a temetkezésről és 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet
a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról.
Kedves kérdező! A hamvasztás is belekerül kb. 60000Ft-ba a járulékos költségekkel együtt, de ez valóban semmi a koporsós temetéshez képest. Én édesanyám hamvait hazahoztam, nem kellett semmit nyilatkoznom, hogy mit fogok csinálni vele.
Itt egy érdekes cikk a témáról:
Senkit nem érdekel,pl. a szomszédom hazavitte az apja hamvait, hirtelen támadt egy ötlete, hogy a papa az öreg fenyőfa mellett szeretett üldögélni, odaszórta a hamvakat, a testvérei örjöngtek, bíróságra mentek miatta, még be sem engedi őket a kertbe, elbukták. Próbálkoztak mindennel , hiába.
Nem mérgező, nem fertőző, azt csinál vele mindenki, amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!