Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi történik akkor, ha egy...

Mi történik akkor, ha egy urnát hazavisz valaki, és nyilatkozik, hogy otthon tartja a hamvakat kegyeleti feltételeket biztosítva, de a családot kilakoltatják?

Figyelt kérdés
A családnak nincs pénze temetésre. Hová kerülnek ilyen esetben a hamvak? Kötelezhető a család temetésre?
2017. dec. 17. 09:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy figyelemmel követnék az urna sorsát, így lényegében véve bármit csinálhatsz vele ha nem rakod fel az internetre, akkor soha nem fogják megtudni, hogy mondjuk szétszórtad a hamvait a kedvenc fája alatt.
2017. dec. 17. 10:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs pénzük temetésre, akkor valószínűleg a legolcsóbb megoldást választották, aminek az eredménye egy műanyag edény, benne hamuval. Tehát kézben elvihető.
2017. dec. 17. 10:36
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Az évben volt egy pápai módosítás, amiben elmondja, hogy mostantól nem lehet temetés nélkül hamvasztani. Olvass utána, mert pontosan én sem tudom, hogyan van.
2017. dec. 17. 10:36
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
2017. dec. 17. 10:37
 5/9 ede1219 ***** válasza:
70%

"Az évben volt egy pápai módosítás, amiben elmondja, hogy mostantól nem lehet temetés nélkül hamvasztani. Olvass utána, mert pontosan én sem tudom, hogyan van."

Ateistaként rohadtul nem érdekel a Vatikán véleménye!

2017. dec. 17. 11:10
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha az urnát nem temetőben helyezik el, hanem kiadják, akkor olyan ingatlanon helyezhető el, melyhez az ingatlan tulajdonosa és a használója (kezelője) ehhez hozzájárult és a kegyeleti igények biztosíthatóak. Hamvakat szétszórni egy adott ingatlanon az ingatlan tulajdonosának (kezelőjének) beleegyezésével lehet. Források: 1999. évi XLIII. törvény

a temetőkről és a temetkezésről és 145/1999. (X. 1.) Korm. rendelet

a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény végrehajtásáról.

2017. dec. 17. 11:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
*tulajdonosa (kezelője) és a használója
2017. dec. 17. 11:34
 8/9 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! A hamvasztás is belekerül kb. 60000Ft-ba a járulékos költségekkel együtt, de ez valóban semmi a koporsós temetéshez képest. Én édesanyám hamvait hazahoztam, nem kellett semmit nyilatkoznom, hogy mit fogok csinálni vele.

Itt egy érdekes cikk a témáról:

[link]

2017. dec. 17. 23:37
 9/9 anonim válasza:

Senkit nem érdekel,pl. a szomszédom hazavitte az apja hamvait, hirtelen támadt egy ötlete, hogy a papa az öreg fenyőfa mellett szeretett üldögélni, odaszórta a hamvakat, a testvérei örjöngtek, bíróságra mentek miatta, még be sem engedi őket a kertbe, elbukták. Próbálkoztak mindennel , hiába.

Nem mérgező, nem fertőző, azt csinál vele mindenki, amit akar.

2017. dec. 20. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!