Sok "vadász" van aki csak azért tart puská (ka) t, hogy lehessen otthon fegyvere?
Találkoztam egy középiskolai régi haverommal, aki mondta hogy neki csak azért van vadászengedélye, hogy lehessen fegyvere otthon. Van egy golyós és két sörétes puskája, amikből az egyik utóbbi kb egyáltalán nem jó vadászatra, inkább csak arra hogy lelőj valakit, aki mondjuk betör hozzád, vagy megvédd magad és a családod. Elmegy évi párszor vadászni (ahol nem lő semmit, csak szocializálódik), kifizeti a kellő tagdíjakat évente, de csak azért van ez, mert amúgy otthonra csak úgy nem tarthatna puskát senki, ha akarna.
Csak emiatt kérdezem, hogy vajon sok vadász lehet, aki a viszonylag szigorú fegyvertartási törvények miatt főleg csak azért "vadászik", hogy legyen otthon puskája. (Még ha ez nem is egy racionális indok, csak egyszerűen csak legyen). (Szóval ilyet ne írjatok hogy "elővenni úgy se tudná, ha jön a betörő", mert nem erről szól a kérdés!)
Szerintem nincs ilyen ember.
Hiába írod hogy ne írjuk, akkor is leírom, nem tudná elővenni. Van vadász ismerősöm, mondta hogy szétszerelve, lezárva kell tartani a puskát.
Másik hogy alapvetően elég drága a vadászengedély meg az egész cécó amivel kiváltod illetve a tagdíj.
Nem fogják teljesen legalizálni a fegyvertartást.
Ha sörétes puskát tartasz az ágy alatt , akkor előbb-utóbb bajba fogsz kerülni.
Ki az az elmebeteg , aki Csehországban a saját nevén fegyvert vásárol , becsempészi és fegyvertartási engedély nélkül otthon tartja?
A szabad munkaerőáramlás nem csökkenti a fegyveres bűnözést , mert nem úgy működik , hogy heroinkereskedő , vagy rabló vagyok Magyarországon , de mivel kinyílt a határ inkább tetőfedő leszek Münchenben....
A közmunkások nincsenek megelégedve a munkájukkal , én biztos nem tudnák havi 60 ezerből számlákat fizetni, akkor sem ha keveset kell érte dolgozni.Ha odamegy egy idegen hozzájuk és elkezdi szidni a Fideszt , akkor megijednek és össze-vissza kamuznak, mert féltik az állásukat.
Nincs semmilyen munkásöntudat Magyarországon , senki sem akar kétkezi munkát végezni , mindenki diplomát akar , megy egy kényelmes íróasztalt magának.Alig lehet egy normális szakmunkást találni , a jobbak külföldre mentek , vagy drágák , a többiek kontármunkát végeznek.
A fél ország nyugdíjas , diák , dolgozni senki sem akar.
Vannak elégedetlen társadalmi rétegek Magyarországon , csak nem mondja be a híradó és nem írja meg az újság.
Ha az átlagember szabadon tarthatna fegyvert , tele lennének halottakkal az utcák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!