Lehet otthon nem működő fegyvert tartani?
Figyelt kérdés
2017. júl. 23. 22:03
2/11 anonim válasza:
Antik, régiség-fegyvert például igen.
3/11 anonim válasza:
Hatástalanított antik régiség fegyvert igen persze hogy lehet..
4/11 árokpart válasza:
Milyen stukker egyébként? Csak azért kérdezem, mert szintén rajongója vagyok úgy általában a fegyvereknek. Egyébként ha működő lenne, jó törvényileg persze akkor nem lehetne tartani, viszont a gyakorlatban még a hatóságok is tudják, hogy itthon nálunk vaktöltényen kívül az átlagember máshoz úgysem jut hozzá. Sőt ha valaki netán olyan körökben mozogna, hogy éles lőszerhez hozzá is jutna, ezekbe a régi fegyverekbe a mai lőszerek többsége, sőt szinte egyik sem kompatibilis. Ezek a régi fegyvereknek a csövük jóval kisebb bárnyomást bírnak ki, a régi lőszereket ennek megfelelően készítették hozzá. A mai lőszereknek jóval nagyobb a bárnyomásuk és a cső szinte biztos, hogy nem bírná ki a nyomást és széttörne a kezedbe. Maximum a Magyarországon is legálisan kapható gáz és riasztótöltényekkel működnek megbízhatóan. Ezt azért írtam le neked, mert ha netán éles az a stukker, csak érthető módon nem mered ide kiírni, hogy véletlenül se kísérletezz vele , ne tegyél bele bármilyen kíváncsi is vagy éles lövedéket, mert a csövön lévő sérüléseket csak mikroszkóppal lehet látni, amit nem tartasz esetleg szabad szemmel sérülésnek az attól még a valóságban az lehet. Ezáltal kiviheti a szemedet, és a kezedet is komolyan megsértheti úgy, hogy maradandó sérülésed lehet.
5/11 kovpet válasza:
Attól még lőfegyvernek számít a lőfegyver, ha simán nem működik, mert hibás vagy rozsdás vagy ilyesmi.
Akkor tartható szabadon, ha fegyvermester által igazolhatóan és szabványosan hatástalanított vagy ha muzeális besorolású (szintén igazoltan, de itt MKH elég tudtommal).
6/11 A kérdező kommentje:
#4 Mosin-Nagant M91/30
2017. júl. 24. 12:15
7/11 árokpart válasza:
Kérdező az szuper jó kis pisztoly. Nekem a monarchiából származó 9mm-es forgótáras Gasser Chropatschekem van. Igaz már a Szovjetunióban gyártott pw22-es néven fut, de oda is rengeteget szállítottak belőle. Szögletes csöve van és Chellier@Bellot 9mm-es, valamint Walther 9mm-es riasztópatronnal kiválóan működik. Nagyon jó vele játszani, minden másnap tisztogatom. Bár sajnos a gáz és riasztópatronok közül manapság nagyon sok a selejtes, így ha veszek 10-et abból kb. 7 durran el a pisztolyban.
8/11 A kérdező kommentje:
#7 hol lehetne ilyen hatástalanított fegyót (amit írtam) venni olcsón?
2017. júl. 25. 21:08
9/11 anonim válasza:
Ha papírod van róla, hogy hatástalanított, akkor nem, de ha te magad babráltad meg az büncselekmény. Jobban teszed, ha nem mesélsz erről senkinek, mert simán kimehetnek érte a TEK-esek és 2-8 év börtönt kaphatsz. Közterületen, meg elő ne merd szedni, mert az 2-3 év börtön.
10/11 anonim válasza:
Oops előző vagyok azt akartam írni ha papírod van róla akkor tarthatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!