Csak az Usában van olyan törvény, hogy tarthatok éles fegyvert arra hogy ha rám törnek otthon megvédhetem magam?
Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 16:25
1/23 anonim válasza:
Szlovákiában is megvédheted bármilyen eszközzel a tulajdonod.
magyarországon van csak több joga a betörőknek, mint neked.
2/23 anonim válasza:
Éles feggyvert ott sem tarthatsz. Ott se mászkálhatnak civilek az utcán fegyverrel. Ott is páncélba kell tartani Amit a filmekben látsz az csak mese.
3/23 anonim válasza:
olyan, hogy az "Usában" nem igazán létezik.
mind a fegyvertartás, mint a fegyverhasználat szabályai államról államra változak.
4/23 anonim válasza:
Szerintem, Te texas-ra gondolsz. Ott a 16-17éves gyerekek is hordanak fegyvert.
Egyébdként az első válaszolonak igaza van, ha van fegyver tartási engedélyed, betörhozzád, akkor akár megis ölheted.
5/23 anonim válasza:
Elöző én vagyok, az ki maradt hogy *szlovákiában
6/23 anonim válasza:
Ja és az is az USA-ban van, hogy az erőszakos bűncselekmények 30 %-nál használnak fegyvert, náliunk ez az arány 1% sincs! És az USA-ban él a világ börtön lakosságának 1/3-da, évente, 1 millió bűnöző szabadul ki a börtönökből, akiknek 2/3-a megy is vissza. Ja és tök okos vagy, hogy azt mondod, hogy itt több joga van a betörőnek, csak azt felejted el, hogy ott a betörőnek is van fegyvere. Biztos hogy olyan jó lenne? Nem ártana gondolkodni.
7/23 anonim válasza:
Ha itt magyarországon pofán vered a betörőd te mész börtönbe. Nyugaton ahol jogállamok vannak nem így megy.
8/23 anonim válasza:
Utolsónak, ez egy baromság. Olvasd el a Btk. jogos védelemre vonatkozó szabályait mielőtt a szádat jártatod. Nem szeretem ha dilettánsok, hangulatkeltés miatt minden baromságot irogatnak. Most ez a divattéma, nézz utána aztán beszélj!
9/23 anonim válasza:
Utolsó, az arányosság elve baromság az önvédelemnél
Pl ha rámtör éjszaka 3 db 100kg + maszkos betörő, és nálam van egy gumilövedékes fegyver, kitárazok rájuk aztán mehetek börtönbe.Szerinted ez így van jól ?
10/23 anonim válasza:
Akkor olvasd el újra a Btk-t, most módosították, de már előtte sem úgy volt, ahogy írtad. A testi épség védelménél, akár az élet kioltása is arányos lehet. A te példád pont ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!