Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csak az Usában van olyan...

Csak az Usában van olyan törvény, hogy tarthatok éles fegyvert arra hogy ha rám törnek otthon megvédhetem magam?

Figyelt kérdés
2009. nov. 5. 16:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Szerintem nem érdemes az amerikai büntetőjogot a magyarral összehasonlítani. A kettő között ég és föld a különbség.
2009. nov. 8. 05:20
 12/23 anonim ***** válasza:
17%
...aztán ketten egy ellen előadják, hogy kiugrottál az ajtón (vagy éppen becsaltad őket valamivel), rasszista kijelentéseket tettél, meg hogy most megölöd őket, és alig bírtak elmenekülni. Mert ugye 2 tanu 1 ellen, bármit mondhatsz, a lincselés a bíróságon folytatódik. Bár úgy hallottam a magyar bíróság egy egy ellen is beveszi ha azzal érvelnek hogy rasszista vagy...
2009. nov. 10. 01:56
 13/23 anonim ***** válasza:
29%
Úgy hallottam... Hát tudod az a baj ebben az országban, hogy mindenki hall valakitől valamit és azt kérdésé nélkül elhiszsi. Nekem közvetlen tapasztalataim vannak a bírósági tárgyalásokról és ez alapján mondhatom, hogy nincs igazad! Ülj be 10-20 büntető tárgyalásra és utána oszd az észt! Az még eszedbe sem jutott hogy akitől hallottad kicsit színezte a sztorit, hogy jobb színben tűnjön fel??? Messziről jött ember, azt mind amit akar... És ez az 1 tanú a kettő ellen egyáltában egy nagy baromság! A bíró dönti el, hogy milyen bizonyító erőt tulajdonít egy bizonyítási eszköznek, ez nem egyszerű matematika. Nem úgy van, hogy valaki hoz 9 tanút, más meg 10-et és akkor ő nyert! Minek kell a hangulatot kelteni ilyen hülyeségekkel?
2009. nov. 10. 08:02
 14/23 anonim ***** válasza:
85%

Ajánlom figyelmedbe a tavaly augusztus körül történt esetet, amikor az öreg bácsi észrevette, hogy a kertjébe bejárnak, és állandóan ellopják az uborkáját. Ekkor áramot vezetett a kerítésbe, hatalmas betűkkel kiírva rá, hogy vigyázat, magasfeszültség, és rajzolt rá egy hatalmas sárga villámot. (Nem a legkülső kerítésbe, hanem belülről, tehát ha egy gyerek mászkál az utcán, és megfogja a kerítést, azt nem rázza meg.)

Másnap újra jöttek a cigányok a következő adagot ellopni hárman a szegény és védetlen öregúrtól. Mivel nem tudtak olvasni, így mindhárman bemásztak. Megrázta őket az áram, azt hiszem ketten haltak meg, a harmadik túlélte.

Most az öreg bácsi ül börtönben kettős gyilkosságért, emberölési kísérletért, és életveszély okozásáért.

Ez Magyarország: a rendőrség nem tesz semmit, ha te teszel valamit te vagy a rossz, és a rasszista.

Pontosan ez az, amiért én el fogok takarodni ebből az országból.

2009. nov. 10. 23:21
 15/23 anonim ***** válasza:

Utánanéztem neked:

[link]

[link]

2009. nov. 10. 23:30
 16/23 anonim válasza:

Az EGÉSZ USA-ban, tehát MINDEN ÁLLAMBAN alkotmányos jog a fegyvertartás.

Olvassátok el az Alkotmányt! Ott van benne!

2009. nov. 11. 09:37
 17/23 anonim ***** válasza:

Amerikában minden egyes beteg but' embernek lehet fegyvere

ugye ezt nem szeretnénk itthon is. Kicsit gondolkogyunk néha.

2009. nov. 12. 02:29
 18/23 anonim ***** válasza:

08:02: Nem, nem hiszek el mindent, pont ezért nem hiszek neked se. És a bíróról ne is beszéljünk, mert arról személyes tapasztalatokat mondhatnék, ezt direkt ki is hagytam... Az említett dolgot pont azért hittem el, mert már láttam durvábbat is.

02:29: Igen, az "USÁBAN" minden baromnak van fegyvere, mégis illegális fegyverekkel követik el a bűncselekmények jó részét. És azt ne hidd, attól hogy itt legálisan nem lehet fegyvere szinte senkinek, illegálisan egyáltalán nem nehéz hozzájutni. A bűnözőknek legfeljebb azért nincs fegyvere, mert nem akar, mert ugye minek az ide.

2009. nov. 12. 18:29
 19/23 anonim válasza:
igen, szlovákiában is tarthatsz éles fegyvert, ha van engedélyed, és pár éve már használhatod is betolakodók ellen. ezt tudom, itt élek. s nem igaz, hogy egyetlen civil sem mászkálhat fegyverrel az utcán, ugyanis ha a hivatásod, vagy a pozíciód indokolja, kaphatsz fegyverviselésit, és bárhol viselhetsz fegyvert.
2009. nov. 21. 21:16
 20/23 anonim ***** válasza:

[link]

Elég egyértelmű hogy a hatoságok nincsenek felkészűlve arra hogy tömegesen fegyvereket tartsanak legálisan az emberek. Se önvédelemre se sportra nincs ellenőrzés így nem lehet. Ha bele gondolunk hány helyen lehetet volna megellőzni ezt a tragédiát.

2009. nov. 29. 23:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!