Ha üres papírlapokat küldök valakinek levélbe az lehet törtvénysértő?
Úgy értem olyannak akit nem ismerek, akinek láttam a nevét és a címét egy lépcsőház postaládáinál meg névjegyzékében.
Pl 3db üres papírlapot egy borítékban.
Postán feladva úgy, hogy azon fel vannak tüntetve az én adataim is mintha egy sima levelet kapna egy ismerőstől.
Minősülhet ez személyiségi jogokkal való visszaélésnek vagy zaklatásnak vagy bármi hasonlónak?

A Btk. szerint a zaklatáshoz kell a rendszeres vagy tartós háborgatás, és más mellett az a cél, hogy magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon az illető, ha többször küldi az említett küldeményeket, akkor beszélhetünk zaklatásról.
A személyiségi jogok köréből a magánélet megsértése jöhet szóba, de szerintem itt is szükséges az ismétlődés.

"3db üres papírlapot egy borítékban."
ebbe hol van a zaklatáshoz megkívánt megfélemlítési célzat?
vagy az önkényes beavatkozás céljából a rendszeres háborgatás?
Értelmezni is kellene a törvényi tényállásban írtakat!!!

Az üres papírlapokkal hogy félemlítesz, te szerencsétlen?
Ijedjen meg a delikvens, mert sok erdőt kell kivágni a küldött papírlapokért? Vagy mi?
ÜRES LAPOK küldése, még háborgatásnak se jó!
Ez nagyjából olyan, mint ha minden reggel valaki a munkahelyedre becsempészne egy üres kávés poharat.
Halálosan megijednél, ugye?
Gondolkodjál már!!!

Egyáltalán nem bosszantani szeretném és örömöt sem okoz, egy intermediális, fluxus ihlette performance-hoz van rá szükség.
Egyszerűen csak egy kísérlet arról a különböző szociális közegekben milyen választ adnak rá az emberek, a differenciák érdekelnek egy ilyen értmetlen szinte dadaista gesztus után.
Hans Arp jut eszembe ahogy papírlapokat dobált egy vászonra deperszonalizációt és megkonstruált véletlent keresve.
Üres lapokat küldeni valakinek számomra hasonló, csak éppen interaktív is.
Nem megfélemlíteni akarom hanem bármilyen reakció érdekel, mintha felületeket hoznék létre szerte a városban más-más környékeken amikre mindenki írhat valamit csak ez személyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!