Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha üres papírlapokat küldök...

MuSky kérdése:

Ha üres papírlapokat küldök valakinek levélbe az lehet törtvénysértő?

Figyelt kérdés

Úgy értem olyannak akit nem ismerek, akinek láttam a nevét és a címét egy lépcsőház postaládáinál meg névjegyzékében.

Pl 3db üres papírlapot egy borítékban.

Postán feladva úgy, hogy azon fel vannak tüntetve az én adataim is mintha egy sima levelet kapna egy ismerőstől.

Minősülhet ez személyiségi jogokkal való visszaélésnek vagy zaklatásnak vagy bármi hasonlónak?

2017. dec. 11. 12:46
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Úgy képzelem talán abban az esetben lenne az hogyha többször küldenék ilyet ugyanannak az embernek de egy alkalom után még nem valószínű.
2017. dec. 11. 12:49
 2/11 anonim ***** válasza:

A Btk. szerint a zaklatáshoz kell a rendszeres vagy tartós háborgatás, és más mellett az a cél, hogy magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon az illető, ha többször küldi az említett küldeményeket, akkor beszélhetünk zaklatásról.

A személyiségi jogok köréből a magánélet megsértése jöhet szóba, de szerintem itt is szükséges az ismétlődés.

2017. dec. 11. 13:08
 3/11 A kérdező kommentje:
akkor ezek alapján úgy érzem bevállalható
2017. dec. 11. 13:22
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez jó poén. :)
2017. dec. 11. 14:34
 5/11 anonim ***** válasza:
Én azért óvatos lennék, ha valaminek az ismétlése bűncselekmény, tartózkodnék attól, hogy az adott tettet csak egyszer hajtsam végre. Az ördög nem alszik.
2017. dec. 11. 15:58
 6/11 anonim ***** válasza:

"3db üres papírlapot egy borítékban."

ebbe hol van a zaklatáshoz megkívánt megfélemlítési célzat?

vagy az önkényes beavatkozás céljából a rendszeres háborgatás?

Értelmezni is kellene a törvényi tényállásban írtakat!!!

2017. dec. 12. 08:23
 7/11 anonim ***** válasza:
Zaklató magatartásnak tekinthetőek a bírói gyakorlat szerint például az ismétlődő, éjjel-nappali, akár névtelen, telefonhívások, ezért gondoltam, hogy a papírlapok sorozatos küldése is elég a zaklatás törvényi tényállásához.
2017. dec. 12. 08:55
 8/11 anonim ***** válasza:

Az üres papírlapokkal hogy félemlítesz, te szerencsétlen?

Ijedjen meg a delikvens, mert sok erdőt kell kivágni a küldött papírlapokért? Vagy mi?

ÜRES LAPOK küldése, még háborgatásnak se jó!

Ez nagyjából olyan, mint ha minden reggel valaki a munkahelyedre becsempészne egy üres kávés poharat.

Halálosan megijednél, ugye?

Gondolkodjál már!!!

2017. dec. 13. 05:24
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért egy pszichiátert feltétlenül keress fel, ha üres papírlapok postai küldözgetése random személyeknek, neked örömet okoz. Mennyire kellhet vajon ehhez unatkozni, avagy szánalmas életet élni, hogy bárkinek is ez vigye a fénypontot az életébe? Egy alkalom után nyilván nem fog semmiféle lépést tenni az illető, az meg már aztán végképp patológiás eset, hogy úgy készülsz direktben bosszantani valakit, hogy feltünteted a nevedet és a címedet. Eskü a Lipóton volna a helyed, ha be nem zárták volna...
2017. dec. 13. 11:01
 10/11 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem bosszantani szeretném és örömöt sem okoz, egy intermediális, fluxus ihlette performance-hoz van rá szükség.

Egyszerűen csak egy kísérlet arról a különböző szociális közegekben milyen választ adnak rá az emberek, a differenciák érdekelnek egy ilyen értmetlen szinte dadaista gesztus után.

Hans Arp jut eszembe ahogy papírlapokat dobált egy vászonra deperszonalizációt és megkonstruált véletlent keresve.

Üres lapokat küldeni valakinek számomra hasonló, csak éppen interaktív is.

Nem megfélemlíteni akarom hanem bármilyen reakció érdekel, mintha felületeket hoznék létre szerte a városban más-más környékeken amikre mindenki írhat valamit csak ez személyesebb.

2017. dec. 16. 18:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!