Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha szervízben gépemre feketén...

Ha szervízben gépemre feketén tesznek windowsot, én bűös vagyok?

Figyelt kérdés

Elvittem a gépet, 1500 forintból feltették rá a windowsot, számlát nem adtak. Feltételezem nem jótékonykodásból osztogatják a licensz kód nélküli windowsokat.

Én hibás vagyok érte?

2017. nov. 21. 17:09
 1/8 anonim válasza:
67%
Bűnös vagy.
2017. nov. 21. 17:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Merevlemez formázásáról hallottál már? Elvégzed, és máris tiszta vagy, mint a patyolat. Sőt, raksz fel valamilyen Linuxot, és máris van op-rendszered is, ami teljesen legális.
2017. nov. 21. 17:48
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Lehet ingyenes verzió volt. Win10 nem ingyenes?
2017. nov. 21. 17:51
 4/8 A jó édes ***** válasza:
63%
Azzal, hogy használod a Windowst elfogadod a felhasználói feltételeket - függetlenül attól, hogy te telepítetted vagy csak user vagy.
2017. nov. 21. 17:56
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

Ez papíron illegális, ez olyan dolog, mint a zene ipar. Régen amikor nem volt internet és író egység, csak üzletben jogtiszta audio lemezeket lehetett vásárolni.

Amióta az internet és a letöltés a jelen életünk része, és ilyen mennyiségben használják az emberek az internetet, lehetetlen nyomon követni az illegális letöltést, másolást.

Ezért jó pár év óta nem is foglalkoznak ilyennel.

Az más kérdés, hogy jogilag illegális, de viszont nem tudnak mit tenni vele, mert képtelenség.

Általában az van, hogy magán célra legális pl operációs rendszert letölteni, üzleti, közintézmények részére csak legálisan lehet.

Ezért végezhetnek x összegért telepítést-magán felhasználók részére-amúgy nem.

2017. nov. 21. 18:12
 6/8 anonim ***** válasza:
*szóval magán célra engedélyezett, üzleti, közigazgatási, oktatási egységekben jogtisztán lehet.
2017. nov. 21. 18:16
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, és bocsánat a címbeli elírásért, sajnos utólag nem lehet javítani semmit mert évek óta semmit nem fejlesztettek ezen a vacak weboldalon...
2017. nov. 21. 18:29
 8/8 anonim ***** válasza:
van ingyenesen 30 napig használható változat is, 1500ft az a munkadíja nem az op rendszeré
2017. nov. 21. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!