Voltam szervizben, es azt mondjak, hogy tegyek az automra vadonatuj teli gumikat?
rovid utakra megyek, max napi 20km a varosban (Budapest) soha nem megyek varoson kivulre, az auto is nagyon pici
a hasznalt gumi miert nem jo nekem? 5000ft /db
vadonatuj gumi 15000ft
Pesten napi 20 km-en azért könnyedén összejöhet egy koccanás télen, ha rossz gumival járkálsz, és az lesz a drága móka. Ha valaki előtted új gumival besatuzik, akkor egy öreg, felkeményedett gumival nem fogsz tudni megállni mögötte.
Lehet jó a használt gumi, de akkor 2-3 éves, márkás gumi legyen, legalább 6-7 mm profilmélységgel, nem félrekopva.
Mekkora profilmélységű a használt gumi?
Egy valamire való gumis 3 mm-es télit már fel sem rak!
Mekkora a nagyon pici autó?
Én 14 000ft-ért vettem téli gumikat, de az 185/65 r15. Ez már nagy méretnek számít.
Ennyiért suzukira pirellit vagy michelint lehet venni.
Mert 20 km alatt nem csúszik, csak 21 km-től?
Gondolkozz már!
Azért mondják az újat, mert az a tuti.
Aki ennyire homály téli gumit illetően azt úgy átvágják a használt gumival, ahogy nem szégyenlik.
Ezzel azért nem értek egyet. Megvan a négyévszakosnak is a helye, de az nem Budapest. Vidéken, kisvárosban, falun, papás stílusban vezetve, keveset futó autónál teljesen ésszerű választás lehet. Abból viszont csak a legjobbak közül válogatnék. Nem kizárt, hogy annyit tudni fog, mint gagyiból két külön garnitúra. Annál is jobb lehet, mint amikor valaki 10 évig jár egy gumival. Az öreg guminál semmi sem szarabb. Akkor inkább kopjon el a négyévszakos 3-5 évente, de ne legyen szétöregedve. Persze az ideális, ha 5 év után kukázom a gumit mindenképp, csak ez senkinek nem esik jól, mikor még van rajta 5-7 mm minta.
A fővárosban nem spórolnék egy Ft-ot sem a gumin, mert egy koccanással több prémium garnitúra árát lehet bukni, ha ráfutok valakire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!