Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha eladok valamit a Jófogáson...

Ha eladok valamit a Jófogáson (vagy akárhol), a vevő kifizeti, és a csomag visszajön, mert hanyagságból nem vette át, akkor mi a teendő?

Figyelt kérdés
Viszont a Posta kéri a portó díját is. Egyáltalán köteles vagyok átvenni? Kérhetem a visszaút árát a vevőtől előre, és amikor megjön átveszem a csomagot. De az is lehet, hogy olyan sokára küldi, hogy ez a határidő is lejár. Eztán mi történik a csomaggal? Kit terhel felelősség? Tegyük fel, hogy átveszem a csomagot (és meghitelezem a portót), meddig vagyok köteles a vevő csomagját kerülgetnem? Tegyük fel, hogy egy évig sem küldi az újrapostázás költséget, akkor mi a teendő? Felszámolhatok neki tárolási díjat? Vagy tekinthetek úgy rá, hogy lemondott a csomagról, és újraértékesíthetem? De mi van, ha újraértékesítettem és utána mégiscsak kéri? Tud valaki ilyen esetekre valamilyen jogszabályt?
2017. nov. 19. 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem, a visszakézbesítés díját buktad, viszont nyugodtan újraértékesítheted, hiszen " nyoma van", hogy te postáztad a csomagot, ő meg nem vette át.
2017. nov. 19. 15:07
 2/4 anonim ***** válasza:
#1: igen ezt hívják úgy, hogy gerinctelenség
2017. nov. 19. 15:53
 3/4 anonim ***** válasza:
#2: És miért is? Az eladó, teljesítette amit vállalt, postázta a csomagot a címzettne, aki nem vette át. Azt csak találgatni lehet, hogy valóban hanyagságból, vagy egyszerűen meggondolta magát( jartam mar így egyebkent). Mit kellene tennie? Még ő " vadásszon" a címzettre megtudni, hogy mik a tervei?
2017. nov. 19. 16:05
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a vevő nem vette át, valószínűleg hiába várod, hogy fizesse a visszapostázás díját. Ha nem volt otthon, kapott értesítést a csomagról, átvehette volna záros határidőn belül, ha kell neki.

Sokan ezért nem is hajlandóak utánvéttel küldeni, ha nem veszi át a vevő, buktad a postát.

2017. nov. 19. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!