Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azonnali hatályú felmondás...

Azonnali hatályú felmondás jogszerű-e ezt jogosult a munkáltató eldönteni vagy csak a bíróság mondhatja ki?

Figyelt kérdés

Ha egy már rég nem próbaidős alkalmazott felmond azonnali hatállyal és felmondását ahogy kell írásban indokolja, akkor a munkáltató kijelentheti hogy az indok nem jogszerű és így a felmondás sem az? És követelheti a munkavállalón kártérítésként azt a pénzt amit normál esetben (nem azonnali felmondás) a felm idő 30 napjára ő fizetett volna a munkavállalónak?

Szerintem az hogy egy azonnali felmondás jogszerű indokot nyugszik-e azt csak a munkaügyi bíróság döntheti el és jelentheti ki.

A munkáltató vélelmezheti hogy nem jogszerű és akkor fordulhat a bírósághoz az megtárgyalja majd eldönti és kijelenti az volt vagy nem az volt. És folyományként megítélhet pl kártérítést is a munkáltatónak (ha és amennyiben...).

De addig míg ez a bírósági döntés meg nem születik addig senki sem jelentheti ki pláne nem követelhet semmit (ill követelhet amit akar csak aztán ha beintenek neki és kiröhögik akkor az is az övé...)

Ugye az ügy nincs bíróságon, per pillanat nem is akarja senki odavinni, a munkavállaló felmondott azonnalival írásban indokolva a munkáltató veri a mellét hogy nem fogadja el nem jogszerű és követeli a pénzt, a munkavállaló meg elküldte az anyjába. Per pillanat itt tartunk.

2017. szept. 30. 15:30
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Ja és várom a szuperbölcset. Ügyfélkapu. A munkáltató kijelentett a felmondásom beadását követő napon.
2017. okt. 3. 18:05
 22/23 Andizsuzsi ***** válasza:

"Újra elmondom nyilván tök feleslegesen hogy BAROMSÁGOT beszélsz.

Azonnnali felmondás = NINCS felmentési diő. "

Én meg újra elmondom, hogy te beszélsz baromságokat. De nem baj, a te dolgod. Hiszen te mindent jobban tudsz, nem is értem miért tűnt úgy a kérdésed, hogy azért fosol te attól a bíróságtól.

Amúgy ha a munkavállaló rendkívüli felmondással él és azt a munkáltató elfogadta, akkor jár a rendes felmondás esetén járó felmentési idő felére jutó átlagkereset és a végkielégítés, ha a dolgozó jogosult lett volna rá.

2017. okt. 3. 20:12
 23/23 anonim ***** válasza:

"Újra elmondom nyilván tök feleslegesen hogy BAROMSÁGOT beszélsz.

Azonnnali felmondás = NINCS felmentési diő. "

Balázska!

Felmentési idő nincs, de felmondási időre járó bér van, ami ilyen esetben megilleti a dolgozót, ha jogszerű volt az azonnali hatályú felmondása. Plusz végkielégítés, ha egyébként is jogosult lett volna rá.

A jogszerűséget pedig - ha a másik fél vitatja - munkaügyi bíróság dönti el. Erre a vitatásra a felmondást követő 30 napja van. Akár csak Neked, hogy kérd a fenti "plusz" juttatásokat, ha a munkáltató önként nem fizeti meg, amikor Veled elszámol.

"munkáltató a felmondást követő napon kijelentett"

Még szép, hiszen azonnalival mondtál fel, miért is ne tette volna?

Kicsit kezdesz belekeveredni a dolgokba fiam! Ezt az új kérdésedet nem sikerült logikailag felépítve megálmodnod. Olvasgasd még egy kicsit az MT-t, hátha a következő sikerülni fog. :D

Na csá, én kiléptem!

2017. okt. 4. 05:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!