Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Azonnali hatályú felmondás...

Azonnali hatályú felmondás jogszerű-e ezt jogosult a munkáltató eldönteni vagy csak a bíróság mondhatja ki?

Figyelt kérdés

Ha egy már rég nem próbaidős alkalmazott felmond azonnali hatállyal és felmondását ahogy kell írásban indokolja, akkor a munkáltató kijelentheti hogy az indok nem jogszerű és így a felmondás sem az? És követelheti a munkavállalón kártérítésként azt a pénzt amit normál esetben (nem azonnali felmondás) a felm idő 30 napjára ő fizetett volna a munkavállalónak?

Szerintem az hogy egy azonnali felmondás jogszerű indokot nyugszik-e azt csak a munkaügyi bíróság döntheti el és jelentheti ki.

A munkáltató vélelmezheti hogy nem jogszerű és akkor fordulhat a bírósághoz az megtárgyalja majd eldönti és kijelenti az volt vagy nem az volt. És folyományként megítélhet pl kártérítést is a munkáltatónak (ha és amennyiben...).

De addig míg ez a bírósági döntés meg nem születik addig senki sem jelentheti ki pláne nem követelhet semmit (ill követelhet amit akar csak aztán ha beintenek neki és kiröhögik akkor az is az övé...)

Ugye az ügy nincs bíróságon, per pillanat nem is akarja senki odavinni, a munkavállaló felmondott azonnalival írásban indokolva a munkáltató veri a mellét hogy nem fogadja el nem jogszerű és követeli a pénzt, a munkavállaló meg elküldte az anyjába. Per pillanat itt tartunk.

2017. szept. 30. 15:30
1 2 3
 11/23 Andizsuzsi ***** válasza:

ma 05:06!

Felesleges vele vitatkozni. Eldöntötte, hogy igaza van, és kész. Csak azt nem értem, akkor minek kérdez.

2017. okt. 2. 14:43
 12/23 A kérdező kommentje:

Nem eldöntöttem csak hülye voltam hogy anélkül kérdeztem hogy utánaolvastam volna.

Ugye az alap és továbbmenni nem is kell, hogy az azonnali felmondás 30 NAPON BELÜL támadható meg és a túllépés JOGVESZTÉST jelent.

Mivel a 30 napon túlvagyunk így téma valóban lezárva ezt a munkáltató beszopta ennnyi.

2017. okt. 2. 14:57
 13/23 A kérdező kommentje:

A vicc az ha a cég tényleg megtámadta volna bíróságon szinte biztosan bukta lett volna nekem... de nem tette.

És már nem is teheti.

kifutott a 30 napból.

2017. okt. 2. 15:16
 14/23 anonim ***** válasza:

Szerintem ez megint a munkaügyes Balázska! És állandóan belefutunk ebbe a flúgosba. Feltesz egy kérdést, aztán elkezd kötekedni a válaszolókkal.

Mint, hogy írtam, nekem nem volt kollégám, akinek átadhattam volna a munkakörömet. Konkrétan egyetlen és utolsó dolgozója voltam a cégnek. Szerinted, mégis kit jelölt volna meg a munkáltató, akinek átadhattam volna? ... és képzeld, voltunk bíróságon is... és képzeld, nem akasztottak fel... :)

2017. okt. 3. 04:55
 15/23 Andizsuzsi ***** válasza:
Munkaviszony megszűntető iratodon mi a megszűnés módja, felmentési időre járó béredet megkaptad-e?
2017. okt. 3. 07:12
 16/23 A kérdező kommentje:

" felmentési időre járó béredet megkaptad-e?"

Na jó azért agyhalottak menjenek máshova.

felmentési idő??? Khm AZONNALI felmondás volt!!!!

?Milyen felmentési időről beszélsz??

Istenem....

2017. okt. 3. 08:08
 17/23 A kérdező kommentje:

"Munkaviszony megszűntető iratodon mi a megszűnés módja, "

Semmiféle megszüntető irat nincs. Én beadtam a papírt és csók lókolbász a valagukba azóta a küszöböt se léptem át.

Már rég másik helyen vagyok.

2017. okt. 3. 08:09
 18/23 Andizsuzsi ***** válasza:
De azt ugye tudod, hogy a munkaviszonyt munkaviszony megszüntető irat zárja le? Ez még nem egy lefutott dolog, és legkevésbé sem a te azonnali munkaviszony megszüntetésedet jelenti. Akkor ugyanis jogosult lettél volna felmentési időre járó átlagkeresetre, valamint a munkáltatódnak legkésőbb 5 napon belül az iratokat el kellett volna készítenie. Biztos vagy benne, hogy a régi munkáltatód nem adott be keresetet a bíróságra?
2017. okt. 3. 17:06
 19/23 A kérdező kommentje:

" Biztos vagy benne, hogy a régi munkáltatód nem adott be keresetet a bíróságra?"

Ne ragozzuk a semmit.

nem adott be. Honnan tudom? Onnan hogy

a) MONDTA.....

b) kaptam volna tán egy levelet a bíróságtól

2017. okt. 3. 18:02
 20/23 A kérdező kommentje:

" Akkor ugyanis jogosult lettél volna felmentési időre "

Újra elmondom nyilván tök feleslegesen hogy BAROMSÁGOT beszélsz.

Azonnnali felmondás = NINCS felmentési diő.

Nincs. 0 zéró semmi.

Tán ennyit azért fel lehet fogni (dehogy lehet....)

2017. okt. 3. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!