Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha tetoválás miatt rúgnak ki...

Ha tetoválás miatt rúgnak ki a munkahelyről, úgy hogy egy ideje ott dolgozol és a szerződésben nincs meghatározva semmi a külső megjelenéssel kapcsolatban akkor tehetünk valamit?

Figyelt kérdés
Ez emberi jog megsértése? Érdekelné, ez hogy folyna le Magyarországon és Németország is!

2017. szept. 29. 00:45
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
88%

10-es, te kopp hülye vagy. A tetoválás (már ha jelentése van, nem csak divattetkó) az önkifejezés egy módja. Ahogy a piercingek is. Nekem annyira nem a stílusom (csak 1-2 dolog van amit magamra akarok varratni, amik mind fontos jelentéssel bírnak, de arra is nehezen tudtam időt szakítani, hogy a fogaimat rendbe rakassam, nem hogy tetováltatni menjek)

Nekem szimpatikus bárhol, ha egy olyan ember szolgál ki, akin látom, hogy az önkifejezésének része a kinézete (itt nem csak tetoválásról beszélek). Ha valami ügyintéző például rasztás hajjal fogad, és üvölt is róla, hogy annak a stílusnak az elkötelezett híve, akkor nem, hogy elriasztana, meg megvetném, hanem kiérdemli tőlem a külön tiszteletet, méghozzá önmaga felvállalása miatt.

A szaros gatyát meg távolról se keverjük ide. Az szimpla igénytelenség (a szó rossz értelmében)

Nem melleseleg, az ilyen, önmagukat akár extrém módon felvállaló emberek általában megbízhatóbbak, nyugodtabbak, mint a futószallagon kifosott kis konform-droidok. Taxisként látok sokmindent, a legkülönbözőbb emberekkel találkozom, így van összehasonlítási alap bőven.

2017. szept. 29. 09:23
 12/26 anonim ***** válasza:
81%
11-es! Ment a like! Sok taxissal utaztam már, legtöbbször megdicsérik a tetkókat. Főleg amikor friss volt, és a fél karom le volt kötözve. Volt egy srác, ő azért ült 40 fokban is hosszúingben a kocsiban, mert az egész felsőteste ki van varrva. Nah az ilyeneknek respect! :) Egyébként külföldön élek, itt teljesen elfogadott, és kb mindenkinek van. (Nőknek férfiaknak stb.) Sajnállak, hogy magyarországon kell élned, ami nem csak gazdaságilag elmaradott, de úgy látszik az emberek is azok. Lásd a 10-es hozzászólót. Ritka primitív nagy bunkó.
2017. szept. 29. 09:59
 13/26 anonim ***** válasza:
2017. szept. 29. 10:14
 14/26 anonim ***** válasza:
61%

+1 10.

Akinek nem tetszik, forduljon az Alkotmánybírósàghoz vagy Struccburg vagy mittudomén :>

2017. szept. 29. 10:30
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem értettem mi a baj a tetoválással.

Bár nekem nincs,testékszerem sem,sőt még karkötőt vagy nyakláncot sem hordanék,mert idegesítene.

Miért gondolják azt,hogy akik tetováltak,ők valamiben különböznek.

Azt megértem,ha valami egyértelmű csoport gyűlöletét kifejező rajz lenne rajta.

De most ha valakinek egy kínai sárkány teríti be az egész hátát,attól most ő mitől lesz másabb?

Egy helyre nem ajánlott,az az arc,mert nehezíti az azonosíthatóságot.

De pl ha valakinek az alkarján van,és rövid ujjú pólóban van,,mert mondjuk nyár van és meleg van,nem értem mi ezzel a baj..

Ha egy ideje ott dolgoztál,akkor eddig nem tűnt fel senkinek?

Vagy csak egy ürügy lehetett arra,hogy kirúgjanak?

2017. szept. 29. 14:22
 16/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom mi ez a tetoválási mánia. Aztán meg csodálkozik ha nem kap munkát. Önkifejezés egy formája ,persze. Egy hüle divat. Mint az utcabelim 19 éves leborotvált fejű teletetovált. Még a nyelve is ketté van vágva olyan mint egy kígyóé. Undorító még skkor is ha az X faktorban szerepel.
2017. szept. 29. 14:23
 17/26 anonim ***** válasza:

Utolsó!És miben különbözik a tetoválás abban az önkifejezésben,hogy valaki pl a haját festi be,csak mert?

Mivel undorítóbb a piercing a fülbevalónál?

Ugyanúgy átlyukasztja a bőrödet,a fülbevalóhoz mégsem társítanak semmit.

Nem ez határozza meg ki milyen ember.

Ha rajtam múlna és biztosan büntetném azt,aki emiatt ki akar rúgni valakit.

Az embereknek saját magukkal kellene foglalkozni a munkahelyen,és a munkájukkal,nem azzal,hogy ki hogyan fejezi ki magát.

Nem árt vele senkinek,az ő bőrén van,nem a tiéden.

Szerintem azért van ez a tudatlanság,mert berögzült a társadalomba,hogy a tetováltak azok börtönviseltek,vagy hasonló.

2017. szept. 29. 17:35
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
Nem mondtam hogy e miatt ki kell rúgni valakit. De egy cégvezető a saját cégéhez azt vesz fel akit akar. Ne szabja meg senki. Ha ő nem akar teletetovált beosztottat akkor nem akar. Én csak annyit mondtam ha emiatt nem vesznek fel valakit melózni akkor így járt. Nem kötelező tetováltatni aki azt teszi számoljon vele hogy így járhat.
2017. szept. 29. 18:12
 19/26 anonim ***** válasza:
Egyébként ruhaviselési szabájzat van málunk a cégnél ami az irodai állományra vonatkozik. Mini szoknya pl kizárva. Na most nyilván ha az arca is tetovált lenne fel se vennék. Tetoválja tele de vessen msgára ha nem alkalmazzák.
2017. szept. 29. 18:16
 20/26 anonim ***** válasza:
70%

Hát pedig ha tetszik ha nem a vállalkozókra is az állam által meghatározott törvény vonatkozik.

Ha az állam hozna egy olyan rendeletet,hogy pusztán azért nem alkalmaz valakit,mert tetovált,az diszkriminációnak minősül,akkor akár be is lehetne perelne az illetőt.

Persze,nem kötelező tetováltatni,de sokaknak tetszik,és a tetoválásból is sokan megélnek,munkához jutnak.

Szerintem az a személyi szabadság totális megsértése.

Az meg,hogy egy vállalkozó az alapján szelektálja a munkaerejét,hogy tetovált,még buta is.

Nem értem miért rossz reklám egy vállalkozásnak a tetoválás,amikor pontosan azt sugallja,hogy az alkalmazottai olyan jó fizetést kapnak itt,hogy nem olcsó tetoválásokra is telik az illetőnek.

2017. szept. 29. 18:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!