Bicikli úton szabad lóval menni?
Miquel!
Gyorshajtót is elég gyakran látni 'oszt mégsem lehet. Illetve lehet, csak nem szabad.
-Nem találom.
Miért ne lehetne?
"Miquel!
Gyorshajtót is elég gyakran látni 'oszt mégsem lehet."
Nos, én még egyetlen gyorshajtóval sem találkoztam bicikliúton. :-))
"-Nem találom.
Miért ne lehetne?"
Komolyan kérdező, vicces vagy. Most akkor megtaláltad vagy nem találtad?
1/1975 (II.5) KPM-BM rendelet, 13 §
e) „Kerékpárút”; a tábla a kétkerekű kerékpárok közlekedésére kijelölt utat jelez; a segédmotoros rokkantkocsi, a gépi meghajtású kerekes szék és a kétkerekű segédmotoros kerékpár lakott területen kívül a kerékpárutat igénybe veheti, ha ezt jelzőtábla nem tiltja. A kerékpárúton más jármű közlekedése tilos;
2.§.
a) Vezető: az a személy, aki az úton járművet vezet, vagy állatot hajt (vezet).
A fentiekből következik, hogy a lovas "sofőrnek" számít és a KRESZ minden pontja vonatkozik rá. És mivel a ló sem nem rokkantkocsi sem nem segédmotoros kerékpár, nem mehet a bicikliútra. Arról nem beszélve, hogy a kerékpárúton roppant veszélyes az elpotyogtatott lócitrom.
„Nos, én még egyetlen gyorshajtóval sem találkoztam bicikliúton. :-))”
Én minden reggel találkozom ilyennel. Kerékpárúton ui. max 30-cal lehetne tekerni. Gondolom, te nem jársz bicikliútra futni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!