Hogy fordulhat elő, hogy meggyanúsítottak szerzői jogok megsértésével, pedig papírokkal igazolhatóan tiszta vagyok?
2012 és 2015 között üzemeltettünk egy netes rádiót, rendesen fizettük a jogdíjat de egy hete kijöttek a munkahelyemre a rendőrök, hogy be kell kísérniük a kapitányságra gyanúsítotti kihallgatásra szerzői jogok megsértése miatt.
A vád szerint 520 ezer forintos kárt okoztam, mivel szerintük engedély nélkül játszottam a zenéket. Összeszedtem minden számlát, szerződést (artisjus, mahasz) átutalási megbízást, és ezt bevittem másnap a kapitányságra. Most mi lesz? És ez hogy fordulhatott elő?
Ahogy levettem, lefoglalták a szolgáltató szervereit, ahol a rádióm hosztolva volt. Mellesleg a lefoglaláskor már nem is "adtam". Ennyire nem jártak utána, hogy melyik ügyfél sáros és melyik tiszta? És miért több mint 2 év után vettek engem elő?
Tudjátok milyen kínos volt a főnökömnek magyarázkodni, hogy miért voltak itt a rendőrök?
Gyanúsítani bármikor bárkit lehet. Szerzői jogok miatt viszont nem szoktak önállóan piszkálódni, szerintem egy kedves jóakaród jelentett fel.
Mindenesetre ha bizonyítani tudod ártatlanságodat, nem lesz semmi bajod a már elszenvedett szégyenen kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!