Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy fordulhat elő, hogy...

Hogy fordulhat elő, hogy meggyanúsítottak szerzői jogok megsértésével, pedig papírokkal igazolhatóan tiszta vagyok?

Figyelt kérdés

2012 és 2015 között üzemeltettünk egy netes rádiót, rendesen fizettük a jogdíjat de egy hete kijöttek a munkahelyemre a rendőrök, hogy be kell kísérniük a kapitányságra gyanúsítotti kihallgatásra szerzői jogok megsértése miatt.

A vád szerint 520 ezer forintos kárt okoztam, mivel szerintük engedély nélkül játszottam a zenéket. Összeszedtem minden számlát, szerződést (artisjus, mahasz) átutalási megbízást, és ezt bevittem másnap a kapitányságra. Most mi lesz? És ez hogy fordulhatott elő?

Ahogy levettem, lefoglalták a szolgáltató szervereit, ahol a rádióm hosztolva volt. Mellesleg a lefoglaláskor már nem is "adtam". Ennyire nem jártak utána, hogy melyik ügyfél sáros és melyik tiszta? És miért több mint 2 év után vettek engem elő?

Tudjátok milyen kínos volt a főnökömnek magyarázkodni, hogy miért voltak itt a rendőrök?

2017. szept. 18. 08:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyanúsítani bármikor bárkit lehet. Szerzői jogok miatt viszont nem szoktak önállóan piszkálódni, szerintem egy kedves jóakaród jelentett fel.

Mindenesetre ha bizonyítani tudod ártatlanságodat, nem lesz semmi bajod a már elszenvedett szégyenen kívül.

2017. szept. 18. 09:11
 2/5 A kérdező kommentje:
Szóval ha valaki feljelent annélkül meggyanúsítanak, hogy utána járnának annak, hogy fennál-e az elkövetett bűncselekmény?
2017. szept. 18. 09:35
 3/5 anonim ***** válasza:
Elég fura, de mint azt már több ízben is tapasztalhattuk, az utóbbi 7 évben eléggé átalakult a rendőrség működése. Ha bizonyos érdekeltségi, haveri, családi körökhöz tartozó valaki teszi a feljelentést akkor hatásköreiket, kötelességüket is túllépve buzgólkodnak rögtön. Ami alap lenne az egy ügyvéd. Tudom pénzbe kerül de ilyen országban sajnos muszáj akkor is ha simán igazad van.
2017. szept. 18. 13:27
 4/5 A kérdező kommentje:
A rendőr elmondása szerint több száz gyanúsított van, egy konkrét szervert jelentettek fel. És én is azon VOLTAM. De látszik, hogy ehhez analfabéták.
2017. szept. 18. 13:39
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Média. Belepofátlankodtál a haveroknak fenntartott területre. Nyilván ennek felmentés lesz a vége, de ezek után fogadok, hogy nem akarsz rádiózni. Ennyi. Cél elérve.
2017. szept. 18. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!