Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha apám összetöri a tulajdonom...

Ha apám összetöri a tulajdonomat akkor jogom van visszakövetelni az árát?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok, még a szüleimmel élek, és 2 évig gyűjtöttem diákmunkával és egyéb dolgokkal az asztali gépemre és a laptopomra. Apám nemrég megfenyegetett hogy összetöri mindkettőt, mert rosszul tanulok, de annak semmi köze nincsen a géphez, mivel mikor nem volt, akkor is rossz tanuló voltam, és amúgy sem használom annyit. De persze neki persze ez tökmindegy, csak akar erre találni egy bűnbakot, hogy miért nem megy a suli. A kérdésem az lenne, hogy ha megtenné, és összetörné a gépemet, akkor lenne jogom beperelni vagy visszakövetelni jogi úton az értékét? Az olyan válaszokat minthogy "fogadj szót apádnak függő kölök" meg hasonlók nem veszem figyelembe, köszönöm. 17F

2017. szept. 16. 18:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
34%
Vmilyen jogod biztosan lenne, de nem vagyok jártas az ilyenbe, de szó nélkül nem lenne hagyva ha bekövetkezne, nem soká 18 is leszel szval.
2017. szept. 16. 18:39
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezért várnám egy hozzáértő ember válaszát, mert azért nem kis értékről van szó(majdnem 300 ezer forintró), és simán el tudom képzelni róla hogy megteszi, általános iskolás koromban rendszeresen vert és pofozgatott ha rossz jegyet hoztam haz és üvöltözött.
2017. szept. 16. 18:43
 3/13 anonim ***** válasza:
66%
Az nagy baj! Egyébként a jogi tanácsadás tudtommal ingyenes, ha felvételt tudnál készíteni a leendő akcióról az sokat számítana amúgy.
2017. szept. 16. 18:48
 4/13 Andizsuzsi ***** válasza:
Természetesen jogod van.
2017. szept. 16. 18:49
 5/13 anonim ***** válasza:
2%
Inkább tanulj picit többet, mert az a te érdeked szoljálja! Inkább ne tegye meg, mert az ügyvédet nem tudod megfizetni.
2017. szept. 16. 18:51
 6/13 A kérdező kommentje:
próbálok tanulni, angolból előrehozott érettségim van, infó tanfolyamra járok és októberben fogok emeltezni, de a matekot sehogy nem tudom különtanár nélkül a fejembe verni
2017. szept. 16. 18:54
 7/13 A kérdező kommentje:
És ha megmondom ezt neki, és úgy dönt hogy a gép helyett inkább engem tör össze? Nagyon nem vagyunk egy szinten erő ügyileg, és nem nagyon okoz neki lelki problémát ezt kihasználni. Ez ellen tudok valahogy jogilag védekezni? 17 évesen már nem normális hogy a szülő veri a gyerekét nem?
2017. szept. 16. 18:56
 8/13 anonim ***** válasza:
Együtt érzek veled mert az én apám is sajnos hasonló mentalitású volt. Rossz jegyet hoztam, elégette büntetésből a bélyeggyűjteményem.Igaz nem képviselt nagy értéket de a tette még ma is felháborít. Próbálj érvelni apáddal mert a fizikai inzultus fájdalmas lehet.
2017. szept. 16. 19:23
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha már ilyenen gondolkodsz, akkor egyszerűbb elköltözni, a féltett dolgaiddal együtt.

A gyermekvédelem segít nevelőszülőkhöz kerülni.

2017. szept. 16. 19:28
 10/13 anonim ***** válasza:
Lényegtelen, mihez van "jogod". Ez nem a jog kategóriája, hanem a családi kapcsolat minőségéé. Rossz minőségű családban az erő uralkodik, és másnak nem tud szerepe lenni. Széplelkek mondhatják, hogy "dehogynem", de érvényesíteni ezt még nm láttam. Na mindegy.
2017. szept. 17. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!