Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meleg étel iskolába való...

Meleg étel iskolába való bevitelére milyen jogszabályok vonatkoznak?

Figyelt kérdés
Nem szeretném, ha iskolába behoznának meleg ételt. Milyen jogszabályok vonatkoznak erre?
2017. szept. 15. 18:56
 1/8 anonim ***** válasza:
95%
Te ki vagy, hogy ebben bármit is dönteni akarnál? Meg mi kifogásod van ez ellen?
2017. szept. 15. 19:08
 2/8 anonim ***** válasza:
95%
hee?? ha az igazgató vagy, akkor se tilthatod meg, hogy a tanulók kaját vigyenek magukkal
2017. szept. 15. 20:20
 3/8 Gugu Gabor ***** válasza:

Amit hirtelen találtam:

[link]

Szóval nem lehet kitiltani az ételt, egyébként mi a baj a bevitt étellel?

2017. szept. 15. 21:08
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
Kitalálom: te üzemelteted az iskolai büfét...
2017. szept. 15. 23:38
 5/8 A kérdező kommentje:

Az hogy bevisz tízórait vagy szendvicset a gyerek semmi gondom sincs, de hogy ebédeltetésnél a szülő bevigyen meleg ételt és azt a többiekkel az ebédlőbe egye meg, nem szeretném. Bele kell írnom a házirendbe vagy elég kitenni egy papírt ?

„Ha azonban ebben a folyamatban a szolgáltatásnyújtásra köteles fél szolgáltatását nem megfelelő szinten nyújtja a szülőnek joga, hogy e szolgáltatással ne éljen és gyermekének étkezését más módon – pl. otthonról hozott étellel – biztosítsa…”

Ugye itt az van, hogy abban az esetben hozhat be a szülő meleg ételt, ha a rendelkezésre álló iskolai étkeztetés nem megfelelő. Viszont nálunk toppon van. Több menü van és igényelhető külön diétás menü is, ami persze jó minőségű minőségbiztosítási papíroknak megfelelő helyről rendelünk. Viszont erre hivatkozva megtilthatom igaz? Nem hiszem el, hogy ezt is bele kell íratnom a házirendbe

2017. szept. 16. 10:44
 6/8 Gugu Gabor ***** válasza:

Szerintem ez egy gumiszabály... mi a nem megfelelő?

Ettem én már elvileg neves étteremben is rossz kaját... nekem nem volt megfelelő.. még akkor sem ha másik 1000 ember áradozott róla neten.

Egyébként nekem itt valami nem kerek, ha tényleg iskolában dolgozol akkor miért merül fel kérdésként vagy miért probléma hogy be kell írni a házirendbe?

2017. szept. 16. 12:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Miért olyan nagy gond beleírni a házirendbe? Meg kell értetni az érintettekkel, hogy

- a meleg étel ebéd előtti tárolásának nincsenek meg a feltételei (vagyis megromlik az étel, mire eljön az ebédidő)

- nincsenek meg a feltételei az akár 500 gyerek otthonról hozott ebédjének a szinte egyszerre (ebédidőben) való megmelegítésére

- annak sincsenek meg a feltételei, hogy mind az 500 gyerek kb. egyszerre, ebédidőben vehesse át az ételfutártól a melegen szállított ételt.

2017. szept. 16. 18:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Szar iskola lehet, ha a fenntartónak nincs jogásza és a gykól kell jogi tanács XD
2017. szept. 16. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!