Állami oktatási intézménybe való belépés megtiltása? Hogyan és mi alapján?
Egyik nap veszekedtem egy kedves portással, egy állami fenntzartású gimnáziumra körbe az épületre is, kerítésre is ki volt táblázva, hogy "idegeneknek az intézmény területén tartózkodni tilos".
És ezt hogyan?
Ha állami intézmény, akkor közterület. Mi alapján tiltják meg bárkinek, hogy oda belépjenek, pl mint én, régi tablókép-keresés és építészeti dolgok fotózása céljából?
Jogszerű ez vagy hívjon az ember rendőrt, hiszen ennyi erővel az utcára való kilépést is megtilthatják, nem?
Meg milyen az, hogy nem mehetek be a NAV-hoz és csinálhatok azt a számítógépeken, amit csak akarok. Felháborító! Pedig állami. Vagyis az enyém is.
Nyilván ha fotózni vagy tablót keresni mész, akkor kérsz engedélyt és bemehetsz. Attól még, hogy valami "állami fenntartású" még nem lesz a tiéd is. Egy gimnáziumba, de más épületekbe se járkáljanak csak úgy összevissza emberek. Mert nem arra való. Arra ott az utca, nyugi, senki sem fogja megtiltani, hogy kimenj. Kivéve persze bizonyos speciális eseteket (pl kényszergyógykezelés, ami esetleg nincs is olyan messze).
Én sem értem, hogy jött neked össze, hogy állami intézmény = közterület.
És ahogy szintén írták korábban, be fognak engedni, ha megbeszéled velük.
de nem megbeszélés kérdése, értem az utca és az intézmény közti különbséget, de hogy ha egyszer állami hely, azaz nem magánterület, akkor mi alapján tiltják meg h nyitvatartási időben bemenjek??
Én tudom h nálunk a jogokkal ne akarj élni, mert csúnyán néznek, de szóval egyáltalán miért kellene engedélyt kérnem és számot adnom arról h egy állami "közhelyen" mit és miért teszek?? a frászt ... Az az intézmény igenis a közé, ahogy egyébként a NAV is, a számítógépek helyzete egész más, de nyilván ezt te is tudod, csak okoskodni próbálsz egy nagyon nem ide illő párhuzammal.
esetleg valaki tud értelmesebb választ is?
akkor konkrét helyzet: én kihívom a rendőrt, hogy egy közintézménybe nem akarnak beengedni. mi alapján fogja megtiltani vagy milyen eljárást fog indítani ellenem? milyen jogszabályt szegek meg?
"esetleg valaki tud értelmesebb választ is? "
Én igen! - egy párbeszédet!
Kérdező: - Köszönöm szépen a tájékoztató segítséget!
Válaszolók: - Nagyon szívesen, kedves Kérdező!
"mi alapján tiltják meg h nyitvatartási időben bemenjek?? "
Iskola. Ahol - jó eséllyel - oktatás folyik. Értékek vannak, csend, rend, nyugalom, viszonylagos tisztaság. Ezt nem ártana fenntartani. Attól, hogy állami, még nem korlátlanul mindekié.
"z az intézmény igenis a közé, ahogy egyébként a NAV is, a számítógépek helyzete egész más, de nyilván ezt te is tudod, csak okoskodni próbálsz egy nagyon nem ide illő párhuzammal."
Mitől lenne más? Ugyanúgy az én pénzemből van, ugyanúgy az én pénzemből fenntartott intézményben van, rólam tárolnak adatokat rajta. Én csak egy menet pasziánszot szeretnék lenyomni rajta, azzal nem ártok senkinek. Elég annyi idő rá, amíg cigiszüneten van az, aki amúgy azon dolgozik, én nem zavarom egyáltalán.
"Az az intézmény igenis a közé, ahogy egyébként a NAV is"
Elkeserítelek. A NAV-ba is csak hivatalos ügyet mehetsz be intézni, csak az ügyféltérbe és csak az ügyintézés idejére. Ha egyéb helyekre próbálnál meg bemenni, pláne fényképezni, nem neked kellene hívni a rendőrséget.
ti is tudjátok h a NAV-on lovagolni tök felesleges, mert nem egy műfaj.
de pl egy Btk §-t még senki nem tudott mondani.... magánlaksértést biztos nem tudok elkövetni, közlaksértés pedig nincs, szóval érdekelne ...
a fotózás pedig igenis, ha nem sért személyiségi jogokat, akkor én teljes nyugalommal fotózhatom az épület reneszánsz motívumait.
(egyébként a rendőrös stopryt rosszul mondátok, ugyanis egyszer már megtörtént ez a középületes dolog, csak más okokból, és bizony nekem lett igazam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!