Ebben az országban tényleg semmi értelme a jogszabályoknak?
Rengeteg visszaélés van a megkülönböztető jelzéssel még az arra jogosultak körében is, na de hogy arra NEM jogosultak is pofátlanul felszerelik (akár egy sima Kft is ...), és csak úgy mászkálnak vele, az már durva.
A polgárőrök meg persze kijátsszák a jogszabályt azzal, hogy fehér színű villogó fényt használnak, csak éppen a KöHéM r-nek ez is ellentmond, tehát azt nem értem, a rendőr miért nem szedeti le velük azonnal?
Komolyan hihetetlen ez az ország na ...
Bár amíg olyanok is megtörténnek, hogy főorvos úr fia kék villogóval megy plázázni, addig miért is csodálkozok, na de pont erről beszélek. Tényleg ennyi lenne nálunk egy jogszabály?
Éppen arra vonatkozik csak , aki úgy érzi, hogy vonatkozik rá?
https://www.youtube.com/watch?v=idvc0XygQag
https://www.youtube.com/watch?v=k-I_h3lPKIU
Ez így ne migaz. Egyes jogszabályok általánosak és jók Mások pontatlanok és kijátszható. Harmadik részük hamis, kifejezetten a hatalom érdekeit szolgálja a társadalom ellenében.
Amiről te beszélsz, az a jogszabályok kijátszása. Olyanoké, amelyeknél a hatalomnak se kára se haszna akár betartják, akár nem. Ezért nem törődik velük. Lehet szabálytalankodni.
hát azért nézd, nem csak kijátszása, hanem konkrétan tiltott dolgot csinálnak, ugye csakis a kék és kék-piros fény vagy a sárga fény vonatkozásában enged a rendelet különböző funkciókat, más színű fény viszont egész egyszerűen nem lehet az autón, tilos. ez olyan dolog, mint amikor csak + 2 ködlámpát akarsz tenni rá, és azt is leszedetik veled a műszakin. nem lehet más fényforrás az autón. szóval nem gondolnám puszta kijátszásnak, ez nem kiskapu megtalálása, hanem a jogszab tudatos megszegése.
+ kifejezetten tiltott bármiféle hatósági jelleg utánzása, na most ha megnézed a kocsikat, egy az egyben rendőrautónak van felmatricázva, csak más felirattal (egy külföldi turistát abszolút át is tud verni, de még sok magyart is sajnos). de végül is én már azt se értem, hogy a fenébe kerül a polgárőr autóba a rendőr urh-rádiója, de mindegy ugye, ne firtassuk .... az ész megáll. sőt, vidéken láttam én már azzal járőrözni is rendőrt, de sőt, még a saját piros Suzukijával is láttam a kis buzgókát, és még fel van háborodva ha nem állnak meg neki, pedig ugyan már miért is kéne? És a piros Suzukin ott virított ám a kék villogó ugyanúgy! (helyet hadd ne mondjak ...)
És hogy ne lenne kára a társadalomnak?
ahogy a közlekedési szakértő is mondta, bizony van kára, ugyanis még az átlag autós se nagyon tud különbséget tenni villogó és villogó között (ami elég nagy baj persze), tök mindegy neki h piros vagy lila vagy kék vagy zöld, csak azt látja h villog és ennyi, máris engedi, azt hiszi h elsőbbsége van, na és ezzel visszaélnek.
Ez pedig a ténylegesen indokoltan használókat sújtja, mert egész egyszerűen nem fogják őket komolyan venni. ill. már most se nagyon veszik. és szó szerint oda jutunk, hogy a rohammentő kékfényét látva is vállat vonunk és legyintünk, egyfajta közöny alakul ki mindenkiben, hiszen már most se sok súlya van a kékfénynek, mióta még a körforgalom-átadásokra is azzal mennek elvtársaink ...
A balesetveszélyes helyzetek elődizéséről már nem is beszélve ... Úgyhogy elég sok jogi cirkuszba bele bonyolódunk, ha fejtegetjük a témát ... a sima megtévesztéstől eljuthatunk a közúti veszélyeztetésig is, csak valamiért ezt úgy hagyják.
Egyébiránt szépen összefoglaltad a helyzetet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!