Munkaügyi kérdésnél mi értelme a jogszabályt beidézni? A jogot én is tudom és mire megyek vele?
Annak mi értelme hogy felteszek egy kérdést mely egy vitán alapul köztem és a munkahely közt hogy mit csináljak vele-erre valaki beidézi nekem az Mt jogszabályt....
Ennek mi értelme? Egyrészt az Mt -t én is ismerem és én is tudok ctrl C ctrl V-vel marha okosnak tűnni de ez ne válasz arra mit csináljak a munkáltatómmal ha az meg szarik az egészre!!!
Konkrét példa. Nem akarnak annyi szabit adni amennyi jár. 28 nap szabi jár nekem Mt szerint a cég meg közölte 20at kapok és örüljek ennek is.
Erre megkérdem mihez kezdjek ezzel erre beidézeik nekem a jogszabályt .... mi a lótökömnek???
Én is tudom a jogszabályt a cég is tudja, csak a cég szarik rá, én meg az állásáért remegő kis melós mi a szart kezdjek a jogszabállyal?
Hogy tudom hogy KÉNE lennie?? De nem úgy van---- hát akkor???
Ha arra vagy kíváncsi mit kéne tenned:
- Idézd te is a jogszabályt a munkáltatódnak. Ha továbbra sem érdekli, akkor menj el 28 nap szabira akkor is, ha nem akarja. Vagy hagyni fogja, vagy kirúg. Ha bizonyíthatóan ezért rúg ki, akkor munkaügyi per.
- Év végén váltsa meg a 8, jogszabály szerint járó, de bennmaradó napodat. Ha nem teszi munkaügyi per.
- De amit tenni fog a munkavállalók 99%-a hasonló esetben: beletörődik, hogy 20 nap szabin lesz, mert esélye sincs más/job/normálisabb munkahelyre.
"Ha bizonyíthatóan ezért rúg ki"
Nyilván nem ezért fog kirúgni papírforma szerint. Van annak ügyvédje majd találnal olyan papírforma megoldást ami "jogszerű". Én meg rághatom a küszöböt.
"- De amit tenni fog a munkavállalók 99%-a hasonló esetben: beletörődik, hogy 20 nap szabin lesz, mert esélye sincs más/job/normálisabb munkahelyre.
"
Így van. Ha örülhetek hogy ez is van nem sodrom veszélybe még ezt a szart se.
Szarnak szar de van más? Nincs.
"Ha nem teszi munkaügyi per. "
Ja. Én perelek ő kirúg.
Aztán a per nyomán majd kifizetik a ki nem adott szabikat ami marha jó lesz ha állás nélkül maradok...
mire megyek vele...
" életképtelenségét."
Ezt hogyan érted? Jön a villanyszámla. Miből fizetem be? Mondjuk az állásból akármilyen szar is.
Na most ha nem nyelem le a dolgokat és ugrálok és kirúgnak és akkor jön a villanyszámla akkor mi van?
Jaj, Balázska... Már nem csak a béredet csökkentették le, hanem a szabidat is elvették? Köttesd ki a villanyt. Az két okból is jó lesz:
1. Nem kell befizetni a számlát.
2. Nem teszed fel ugyanazt a kérdést naponta kétszer.
Mindenki csak nyer rajta. Hát nem látod, hogy ez a megoldás?!?!?!
És azt honnan veszed hogy van olyan orvos ismerősöm aki hajlandó ebbe a csalásba belemenni a kedvemért?
egyszer próbáltam a házidokinál 2 szaros nap betegállományt elintézmni családi ügyek intézésére.
Nem sikerült.... majd hetek megoldhatóak lennének....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!