Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szabad vélemény nyilvánítás van?

Szabad vélemény nyilvánítás van?

Figyelt kérdés

Kaptam egy fenyegető levelet, hogy beperelnek, mert olyat mondtam, ami sérti mások hitét.

De tudtommal szabad véleménynyilvánítás van.

Nem írom le a konkrét esetet, de hasonlatként:

- Létezik Isten!

- Nem létezik!

- Akkor beperellek, mert megsértetted a hitem!

A szó tetszőlegesen kicserélhető bármilyen vitatott témára.

2017. szept. 10. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen nem lehet elítélni azért, mert mondtál valamit, ami sérti valakinek a hitét. Ettől még beperelni beperelhet, csak nem fog nyerni. Pereléssel fenyegetőzéshez meg aztán abszolút semmilyen alap nem kell.
2017. szept. 10. 14:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyet ki kell röhögni.

Ne foglalkozz vele

2017. szept. 10. 14:13
 3/6 anonim ***** válasza:
10%

hogyne lehetne. engem sokkal kevesebbért elítéltek becsületsértés címén ...

ez igazából bárkire ráfogható, a kérdés csak az h az illető akar-e ezzel foglalkozni, fizet-e olyan ügyvédet akinek megvannak a kapcsolatai, magyarul el tud ítéltetni, ennyi.

Ha már eljárás indul, ugye Maon vagyunk, azaz akkor tutira is veheted h elítélnek (statisztika miatt nem úszhatod meg).

az a gond ezzel h nagyon gumi a dolog, ezért is írtam h ez kb bárkire, bármi miatt ráhúzható ...

2017. szept. 10. 14:14
 4/6 Duenna ***** válasza:
29%
Nemrégiben volt egy per, hogy egy liberális azt mondta egy fideszesre, hogy homoszexuális, holott a fideszesnek felesége és gyermekei vannak, ezért beperelte a másikat becsületsértés és személyiségi jog megsértése miatt, és a bírósági ítélet az volt, hogy Magyarországon szólásszabadság van, ez sem nem becsületsértés, sem nem személyiségi jog megsértése. Tehát mindenki azt mond a másokra amit akar, csak a holokauszt tagadása büntetendő. Na ebből mindenki levonhatja a következtetést.
2017. szept. 10. 14:30
 5/6 anonim ***** válasza:

4

ez pont egy kivételes ellenpélda lehetne inkább. ugye az se ment olyan egyszerűen, ha emlékszel, meg hát ott az állampárt meg akarta mutatni h lám van ám itt kérem demokrácia, hiszen le lehet győzni a fideszt. ennyi. és persze nagy sajtót kapott az ügy. ha ez mezei emberrel történne, simán fizethetne egy csomót szemjogsértésért.

2017. szept. 10. 15:31
 6/6 anonim ***** válasza:

Semmi az egész. Ma mindenki a nem létező jogait keresi. Amire igényt kéne tartania azt nem keresi, sőt, kikéri magának.

Eközben a jog fogalma már rég elveszett. Például ezt se keresik a legtöbben.

2017. szept. 10. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!