Szabad vélemény nyilvánítás van?
Kaptam egy fenyegető levelet, hogy beperelnek, mert olyat mondtam, ami sérti mások hitét.
De tudtommal szabad véleménynyilvánítás van.
Nem írom le a konkrét esetet, de hasonlatként:
- Létezik Isten!
- Nem létezik!
- Akkor beperellek, mert megsértetted a hitem!
A szó tetszőlegesen kicserélhető bármilyen vitatott témára.
Az ilyet ki kell röhögni.
Ne foglalkozz vele
hogyne lehetne. engem sokkal kevesebbért elítéltek becsületsértés címén ...
ez igazából bárkire ráfogható, a kérdés csak az h az illető akar-e ezzel foglalkozni, fizet-e olyan ügyvédet akinek megvannak a kapcsolatai, magyarul el tud ítéltetni, ennyi.
Ha már eljárás indul, ugye Maon vagyunk, azaz akkor tutira is veheted h elítélnek (statisztika miatt nem úszhatod meg).
az a gond ezzel h nagyon gumi a dolog, ezért is írtam h ez kb bárkire, bármi miatt ráhúzható ...
4
ez pont egy kivételes ellenpélda lehetne inkább. ugye az se ment olyan egyszerűen, ha emlékszel, meg hát ott az állampárt meg akarta mutatni h lám van ám itt kérem demokrácia, hiszen le lehet győzni a fideszt. ennyi. és persze nagy sajtót kapott az ügy. ha ez mezei emberrel történne, simán fizethetne egy csomót szemjogsértésért.
Semmi az egész. Ma mindenki a nem létező jogait keresi. Amire igényt kéne tartania azt nem keresi, sőt, kikéri magának.
Eközben a jog fogalma már rég elveszett. Például ezt se keresik a legtöbben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!