Nem ellentmondásos a tiltott önkényuralmi jelképek használatára vonatkozó törvény, a holokauszt és a kommunista bűnök tagadására vonatkozó törvény és a szólás szabadság, illetve a szabad vélemény nyilvánítás joga?
ELŐRE LESZÖGEZEM, NEM VAGYOK SEM RASSZISTA, SEM ANTISZEMITA, STB.
Csak jogi szempontból érdekel a dolog.
Elméletileg én szabadom elmondhatom a véleményem. Még akkor is, ha ez másnak nem tetszik. Ezt mindaddig megtehetem, amíg mást nem becsmérelek / járatok le.
Ellenben én nem tagadhatom le a holokausztot ( teszem azt, nem több millió ártatlant öltek meg szerintem, csupán "pár" százezret ), nem tagadhatom le a kommunista bűnöket. Nem lengethetek horogkeresztes zászlót, sarló-kalapácsos zászlót, szálasi zászlót, nem viselhetek birodalmi sas jelvényt, stb-t.
Ez nem ellentmondásos? Ha én raszista lennék - márpedig lehetek, mert ezt nem szabályozza törvény ( ha szabályozná, akkor meg alkotmány ellenes lenne ) - akkor ezeket mondanám / hordanám. És ebben korlátoz a kormány ( merthogy törvény tiltja ). Ez nem alkotmány ellenes így? És még ráadásul eléggé ellentmondásos, nemde?
Tessék a 2013-as Alkotmány Bíróság határozata-e kérdésben.
Bennem félelmet kelt a Dávid-csillag, mert a dédnagyapámat halálra késelte egy Dávid-csillagot viselő zsidó.
Ezért követel, hogy szüntessék be a használatát, mert belőlem felháborodást vált ki.
23.56
bennem a hülyék keltenek félelmet. őket kéne leghamarabb betiltani...
A szabad véleménynyilvánítás nem jelent korlátlan szabadságot (legalábbis Európában nem), ez a dolog kulcsa.
Mivel a Holokauszt-tagadással aránytalanul több sérelmet okoznál másoknak, mint amennyi társadalmi haszna lenne az embereknek a te véleménynyilvánítási szabadságod gyakorlásából, ezért tiltva van.
Nevetséges ez a "törvény".
Azt hittem, hogy '89-ben rendszert váltottunk, közben meg csak módszert.
Rákosi Mátyás elégedett lenne, ha látná, milyen jó tanoncai vannak még ma is.
Nem.
"Ellenben én nem tagadhatom le a holokausztot ( teszem azt, nem több millió ártatlant öltek meg szerintem, csupán "pár" százezret )"
Nyugodtan tagadhatod. Kutathatsz a témában, hozhatsz nyilvánosságra tudományos cikket, folytathatsz megfelelő helyeken tudományos vitát róla.
"Nem lengethetek horogkeresztes zászlót, sarló-kalapácsos zászlót, szálasi zászlót, nem viselhetek birodalmi sas jelvényt, stb-t."
Nem, mert ezzel félelmet kelthetsz emberekben, és a félelemkeltés nem egyenlő a véleménynyilvánítással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!