Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hova kihesz fordulhatok ha...

Hova kihesz fordulhatok ha egy internetes fórumon megsértik a szabadvélemény nyilvánitáshoz adta jogomat? Hol lehet bejelenteni?

Figyelt kérdés
A rendőrségen kivűl van még más olyan oldal vagy hivatal akik ezzel foglalkoznak?

#jog #fórum #média #szabadvélemény nyilvánítás
2014. márc. 18. 13:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom konkrétan hogyan "sértették meg a szabadvélemény nyilvánításhoz adta jogodat"; ráadásul egy fórumon. De szerintem ezzel nyugodtan fordulhatsz a kertben álló diófához. Ezzel szerintem senki sem fog foglalkozni.

Ha jól gondolom akkor bannoltak/kitiltottak valamelyik fórumról, vagy törölték a hozzászólásod. Ehhez ugyanis az adminisztrátornak/moderátornak minden joga megvan. Egy fórum nem nyilvános "hely". Egy fórum valakinek a tulajdonában van. A regisztrációkor elfogadod, hogy a tulajdonos "feltételei szerint", az ő szabályzatának megfelelően használod a fórumot. Ha ezt megsérted akkor minden joga megvan ellened fellépni.

De még egyszer, semmi konkrétat nem írtál...

2014. márc. 18. 13:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Az oldal adminisztrátorához.
2014. márc. 18. 14:01
 3/7 anonim ***** válasza:
94%

Alapvető tévedésben vagy. Egy fórumban, kommentben, honlapon a hozzászólásod nem jogod. Az egy szolgáltatás amit valaki csinál, működtet és a lehetőséget megadhatja rá, hogy hozzászólj. Ezt a lehetőséget mivel az övé az oldal kénye és kedve szerint elveheti bárkitől bármikor.

Olyan ez mint ha házibulit tartanál, majd azt mondanád az ismerőseidnek, hogy hozhatnak valakit. Ha a valaki belef@sik a fürdőkádadba te simán kihajíthatod, és hiába hivatkozik arra, hogy oda megy ahova csak szeretne, hiszen a te magánterületeden maximum a te engedélyeddel és a te szabályaiddal tevékenykedhet.

2014. márc. 18. 14:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Mint amikor pár hete ( talán 1-2 ) kiraktak ide egy srácról egy képet, hogy: "ő az évfolyamtársam, szerintetek meleg-e? + kép" és az egyik válaszoló még a nevét is elmondta?

Ilyen esetben a rendőrség és a honlap tud segíteni.

2014. márc. 18. 14:04
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem fasiztáztam cigányoztam senkit!

A fórumon a témákhoz szóltam hozzá nem sértegettem másokat nem személyeskedtem! A többi hozzászólónak fórumozónak nem tetszett a vélemênyem ezekbaz emberek sértő opcén szavakat használtak ellenem kértem h fejezzék be és ezt a moderátornak is megírtam A honlap főnőkének is írtak!

2014. márc. 18. 14:07
 6/7 anonim ***** válasza:

És? A fórum "magánterület". A honlapot valaki üzemelteti, megvette a domain nevet, kifizette a tárhelyet, az ő privát tulajdona. Azt és úgy enged megjelenni a saját honlapján, amihez és ahogy kedve van. Neked nem jogod van oda írni, hanem egy lehetőséget kaptál, amíg nekik is megfelel.

A véleménynyilvánítási jog teljesen mást jelent.

Csinálj magadnak egy honlapot, oda azt firkálsz, amit akarsz. Ennyi.

2014. márc. 18. 14:12
 7/7 A kérdező kommentje:

A honlap üzemeltető által felállított szabályzatot betartottam és fogom is! Ha a többi hozzászólónak ez nem tetszik az hogy nem tetszik a saját véleményem amit leírok az az ő bajuk! Nem?

Köszönöm a hozzászólásokat

2014. márc. 20. 23:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!