Tulajdonosként, mit tehetek? /segítség/
A lakásban a lányom a haszonélvező. 2012-ben a férjével hazaköltöztek, és semmit nem fizetnek azóta sem, rezsi ügyben. A megnövekedett kiadást a pici nyugdíjamból nem tudtam fizetni, ezért elkezdték vonni a nyugdíjam 33%át, ami azóta is tart. először a villanyt kapcsolták ki, amit nagy nehezen rendeztem, majd a gázt. A gáz órát 2015-ben elköltözésem után egy évvel feltörte, és most az adóssághoz az 540.000 forintos kötbért is nekem kell majd kifizetni, mivel a számlák az Én nevemen vannak.
A férjemmel albérletben lakunk és a tulajdonomat képező lakásba még csak ideiglenesen sem vagyok bejelentkezve.
Eddig közel 800.000 forintot vontak le tőlem, de még így is van másfél millió tartozás, ami azt jelenti, hogy hosszú évekig fizetnem kell a tartozást, mert benne laknak az új barátjával és nem fizetnek semmit. Szeretnék a tulajdonomtól megszabadulni, de nem tudok.
hát sajnos van egy rossz megérzésem:
tisztán jogi úton nem sokat. főleg ha hivatalosan be is vannak jelentkezve.
indíthatsz pert, na de az majd szépen megy 3-4 évig, tegyük fel, nyersz, addig is halmozzák neked a milliós tartozásokat.
keress egy komolyabb ügyvédet, de sztem eléggé patthelyzet, úgyhogy jogi úton kívüli megoldással tudsz csak vmit kezdeni.
először is kapcsoltass ki mindent (víz, villany, gáz stb), hátha hatásos lesz és elmegy a kedvük az ott lakástól, de még így se biztos :(
sajnos ez Magyarország ...
nézd, az én meglátásom az h sajnos semmit. vagyis azt h pert indítasz, de hát az megint pénz és több év :(
ötletem nincs ... de azért konzultálj egy olyan ügyvéddel, aki ebben a témában jártas, hátha tud olyan kiskaput, ami alapján legálisan is ki lehet őket tenni onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!